info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

Kdo smo?

4 150

SPLOŠNE INFORMACIJE

Ustanova Fundacija BiT Planota

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

tel. 05 307 40 40

fax. 05 307 29 35

mob. 040 288 097

 

Vodja projekta - mag. DARIJAN KRPAN, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 041 752 176

Koordinatorka projektov - URŠKA ČARMAN, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Koordinatorka projektov - STAŠA GREGORIČ, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

  • Vrednote

Vrednote Fundacije BiT Planota so transparentnost, kolegialnost, spoštovanje, odgovornost in inovativnost. Na nivoju nevladnega sektorja si prizadevamo za boljše medsebojno poznavanje, sodelovanje, pomoč, učinkovito prepoznavanje potreb in oblikovanje zahtev sektorja v regiji in Sloveniji.

  • Vizija

Ustanova Fundacija BiT Planota bo do leta 2020 postala prepoznavni razvojni center, ki bo naslavljal potrebe zasebnih neprofitnih organizacij ter lokalnega okolja v Goriški statistični regiji.
Nevladnim organizacijam bomo omogočali prehod na višji nivo delovanja, da bodo postale nosilke družbenih sprememb v regiji s tem, da bomo prepoznavali njihove potenciale in jih individualno podpirali.
Postali bomo finančno stabilna organizacija z razpršenimi viri financiranja. To bomo dosegli z razvojem inovativnih storitev ter pripravo različnih projektov, ki bodo odražali potrebe okolja.
Z javnimi in zasebnimi organizacijami bomo vzpostavljali trajne partnerske odnose. V sodelovanju z lokalnimi NVO bomo vplivali na lokalne politike, ki bodo naslavljale potrebe skupnosti.
Vlagali bomo v razvoj kompetentnih kadrov, ki bodo sposobni prepoznavati potrebe NVO in lokalnega okolja ter mobilizirati različne deležnike za njihovo reševanje.

  • Poslanstvo

Poslanstvo Ustanove Fundacija BIT Planota je spodbuditi razvoj zasebnih neprofitnih organizacij v Goriški statistični regiji s povečevanjem njihovih kompetenc, spodbujanjem njihovega vključevanja v pripravo lokalnih politik ter skupnim reševanjem lokalnih izzivov.

  • Strateški cilji
  1. Povečati zmogljivost Ustanove Fundacije BiT Planota za razvoj storitev za NV sektor in širšo lokalno skupnost
  2. Povečati usposobljenost zaposlenih in prostovoljcev v NVO za pridobivanje sredstev iz lokalnih, nacionalnih in mednarodnih virov
  3. Spodbujati skupno reševanje lokalnih izzivov in zadovoljevanje lokalnih potreb med NVO in drugimi deležniki
  4. Krepiti nadaljnje povezovanje med NVO in odločevalci za sodelovanje v procesih odločanja v organih lokalne in regionalne oblasti
  5. Nadaljnji razvoj storitev in ukrepov za aktivno delovanje mladih v regiji