info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

logo NVO gre v šoloAkcija "NVO gre v šolo"

V Regionalnem stičišču NVO Planota pripravljamo akcijo "NVO gre v šolo", katere cilj je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij (NVO) z osnovnimi šolami in širiti prostovoljstvo ter skrb za skupnost med mladimi.

Nameni akcije so:

    • predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem in učiteljem,
    • seznanitev učencev z različnimi prostočasnimi in prostovoljskimi dejavnostmi z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje za razvoj lokalne skupnosti,
    • vključitev dejavnosti oz. programov (storitev) nevladnih organizacij v šolskem učnem procesu in
    • priprava kataloga ponudbe NVO učnih programov.

 

Koordinator akcije je Regionalno stičišče NVO Planota, akcija pa bo v šolskem letu 2016/17 izvedena v Goriški/Severno Primorski, Osrednje slovenski in Zasavski regiji in predstavlja lokalno partnerstvo ter medsektorsko sodelovanje med osnovno šolo in nevladnimi organizacijami iz lokalnega okolja.

>> Za NVO

Nevladne organizacije lahko izkoristite možnost, da se s svojimi programi, dejavnostmi in aktivnosti predstavite osnovnošolcem, ki so tudi vaši potencialni člani. Če imate pripravljene programe, ki lahko dopolnjujejo učne šolske programe, vas vabimo, da se prijavite k sodelovanju. Različni programi, ki jih nevladne organizacije izvajate, so lahko ena od oblik učnega procesa oziroma odlična dopolnitev učnega programa.

Katalog, ki smo ga pripravili, bomo vsako leto dopolnjevali. Če želite vanj uvsrtiti tudi vaš program, nas pokličite ali nam pišite.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 05 307 40 40, 040 288 097