HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

Delavnice "Zagovorništvo za nevladne organizacije"

Regionalno stičišče NVO Planota – Ustanova Fundacija BiT Planota vabi na sklop praktičnih brezplačnih zagovorniških delavnic, ki jih bosta izvedla sodelavca regijskega stičišča nevladnih organizacij Notranjsko-kraške regije BOREO. Delavnici "PRIPRAVA IN IZVEDBA UČINKOVITE ZAGOVORNIŠKE KAMPANJE" in "MALA ŠOLA OBČINSKEGA PRORAČUNA ZA NEVLADNE ORGANIZACIJE" bosta potekali dva četrtka, 4. in 11. maja 2017, med 17. in 20 uro v Stekleni dvorani Mestne občine Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 1, 1. nadstropje).

zagovornistvo 1 2 largeOBVEZNE PRIJAVE preko e-prijavnice!

  • Delavnica »Priprava in izvedba učinkovite zagovorniške kampanje« - četrtek, 4. maj 2017, ob 17.00 - Steklena dvorana Mestne občine Nova Gorica
    Ste sodelovali v procesih odločanja v lokalni skupnosti? Kako zbirate podatke za zagovorniške aktivnosti in s kom pri tem sodelujete? Kako aktiviranje potenciale za zagovorništvo v vaši občini?
    Delavnica bo obsegala pregled osnovni načel in pojmov pri oblikovanju zagovorniških kampanj na lokalni ravni, na poučen in praktičen način bodo predstavljeni primeri dobrih in slabih praks. Udeleženci bodo spoznali konkretna orodja za načrtovanje in izvedbo lastne zagovorniške kampanje v svojem lokalnem okolju.
    Dolžina delavnice: 4 šolske ure. Za vsako nevladno organizacijo so predavatelji na voljo za individualno mentorstvo v obsegu 3 ur.
    Izvajalka: Tatjana Hvala, vodja BOREO – Regijskega stičišča nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije z večletnimi izkušnjami v civilnem dialogu in zagovorništvu nevladnih organizacij na lokalni in nacionalni ravni.

Delavnica »Mala šola občinskega proračuna za nevladne organizacije« - četrtek, 11. maj 2017, ob 17.00 - Steklena dvorana Mestne občine Nova Gorica
Ali ste pri svojem delu že srečali z občinskim proračunom? Vas zanima, kje se skriva razpisni denar, kaj predstavljajo določeni konti? Se vam zdi proračun le kup papirja, ki ga ne razumete? Vas zanima kaj več kot le razpisni denar za delovanje vašega društva?
Občinski proračun ni le zbirka prihodkov in odhodkov, temveč je tudi kratkoročna zaveza, pa tudi načrt občine za izvajanje politik, strategij in razvojnih načrtov.
Na tokratni delavnici vam bomo najprej predstavili osnovno zakonodajo s področja lokalne samouprave, nadaljevali bomo z vlogo občine v življenju (in financiranju) nevladnih organizacij, osrednji del delavnice pa je namenjen spoznavanju proračuna občine, predvsem z namenom opismenjevanja nevladnikov pri branju in razumevanju le-tega. Zadnji del delavnice je namenjen spoznavanju poti, ki jih lahko uporabite za vključevanje vaših pobud v proračun.
Dolžina delavnice: 4 šolske ure. Za vsako nevladno organizacijo so predavatelji na voljo za individualno mentorstvo v obsegu 3 ur.
Izvajalec: Delavnico bo vodil Samo Vesel, strokovni sodelavec BOREO – Regijskega stičišča nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije in programski vodja Mladinskega centra Postojna. Je dolgoletni občinski svetnik v občini Postojna ter soavtor priročnika Financiranje nevladnih organizacij na lokalni ravni.

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 05 307 40 40, 040 288 097