HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

Zbiramo prijave na zeliščarske delavnice v Zeliščnem centru Grgarske Ravne

Ustanova Fundacija BiT Planota v letu 2018 organizira sklop desetih zanimivih delavnic za zeliščarje, ki bodo potekale med 1. marcem in 4. oktobrom v Zeliščnem centru Grgarske Ravne oz. na terenu v bližnji okolici centra. Zbiramo predhodne prijave.

Delavnice so BREZPLAČNE in namenjene vsem, ki jih zanima zeliščarstvo – lahko se z njim že ukvarjajo ali pa to šele načrtujejo, pa ne vedo, kako se tega lotiti. Na delavnicah v skupni vrednosti 60 ur, ki bodo večinoma praktično naravnane, boste spoznali vse o osnovah vzgoje in predelave zelišč, nekaj poudarkov bo tudi na trženju, zaključili bomo pa z zanimivo delavnico o povezovanju zeliščarstva s turizmom.

Prijave zbiramo na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. s pripisom »Prijava na zeliščarske delavnice« ali preko telefonskih številk 05 307 40 40 oz. 040 288 097.

Rok za prijave: do zapolnitve mest

Želite še več – postati mentor za zeliščarje?
Hkrati pa vabimo vse, ki zeliščarstvo poznate bolje, da se udeležite tudi treh bolj poglobljenih delavnic, ki bodo potekale med 6. in 20. septembrom 2018. Sestavljamo namreč skupino mentorjev za zeliščarje, ki že poznajo osnove zeliščarstva in bi radi svoje znanje nagradili ter postali mentorji. Tematika usposabljanj bo zakonodaja s področja zelišč, davčni vidiki opravljanja zeliščarstva za različne pravne oblike ter trženje in embaliranje.

Seznam delavnic bo objavljen v kratkem.

Aktivnost poteka v okviru projekta »Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine«, ki ga vodi LAS V objemu sonca in je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).