HITRI KONTAKT
Grgarske Ravne 30
E: info@planota.si
T: 05 307 40 40

Logo ESS crn                        MJU CB crna1 

 

svetnvoSvet NVO Goriške statistične regije

Na podlagi analiz delovanja društev in drugih nevladnih organizacij (NVO) v Severni Primorski/Goriški statistični regiji se je izkazala potreba po vzpostavitvi koordinacijskega telesa oz. Sveta NVO, katerega namen je omogočiti lažje medsebojno dogovarjanje ter zastopanje skupnih interesov NVO na različnih nivojih oz. organizacijah. 

NALOGE SVETA NVO

  • obravnava problematike delovanja in razvoja NVO,
  • razvoj ukrepov za boljše sodelovanje med NVO in lokalnimi skupnostmi,
  • ustvarjanje pogojev za boljši razvoj NVO,
  • večanje družbenega vpliva NVO.

Več o delovanju si prebrite v Poslovniku Sveta NVO Severne Primorske.

Če imate kakšno vprašanje za člane sveta, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

SESTAVA SVETA NVO 2016-2020

V Svetu NVO Severne Primorske 2016-2020 je 12 predstavnikov NVO, ki so bili izbrani po območjih posameznih upravnih enot oz. sub-regij:
- novogoriška subregija/UE Nova Gorica: 4 predstavniki - Iva Devetak (predsednica), Igor Miljavec, Marko Vudrag, Nataša Gadnik
- Zgornje Posočje/UE Tolmin: 3 predstavnice - Sanja Popov Leban, Alenka Zgaga, Marjanca Velišček
- Zgornja Vipavska dolina/UE Ajdovščina: 3 predstavniki - Boris Blažko, Milojka Dobovšek, Matej Likar
- Idrijsko-Cerkljanska subregija/UE Idrija: 1 predstavnica - Nataša Bratina

 

 

SESTAVA SVETA NVO 2012-2016
V Svetu NVO Severne Primorske 2012-2016 je bilo 13 predstavnikov NVO, ki so bili leta 2012 izbrani po območjih posameznih upravnih enot oz. sub-regij:
- novogoriška subregija/UE Nova Gorica: 5 predstavnikov - Igor Miljavec (predsednik), Lilijana Brajlih, Iva Devetak, Lucija Mozetič, Erika Jež
- Zgornje Posočje/UE Tolmin: 3 predstavniki - Barbara Podpečan Jesenšek, Janez Leban, Metka Belingar
- Zgornja Vipavska dolina/UE Ajdovščina: 4 predstavniki - Helena Harej, Boris Blažko, Ivan Šušmelj, Matjaž Bajec (odstopil leta 2014)
- Idrijsko-Cerkljanska subregija/UE Idrija: 1 predstavnica - Nada Golija Vastič

 

Sklep o imenovanju predstavnika v Svet NVO Severne Primorske/Goriške razvojne regije 2016-2020

Skladno s 7. točko 11. člena Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij v Svet NVO Severne Primorske / Goriške razvojne regije objavljamo sklep o imenovanju predstavnika v Svet NVO. Član Sveta NVO Severne Primorske / Goriške razvojne regije postane Marko Vudrag, katerega predlagatelj je Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK.si. Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Objava sklepa in liste kandidatov/-k za Svet NVO Severne Primorske/Goriške razvojne regije

Komisija za za vodenje postopka izbora predstavnikov v Svet NVO Severne Primorske / Goriške razvojne regije je v skladu s 5. točko 5. člena Poslovnika postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij v Svet nevladnih organizacij Severne Primorske / Goriške statistične regije oblikovala seznam naslednjih kandidatov/-k:

Preberi več

Nov mandat Sveta nevladnih organizacij (NVO) Severno Primorske / Goriške statistične regije se podaja novim izzivom naproti

"Svet NVO Goriške statistične regije si želi nadaljevati delo iz prejšnjega mandata in vplivati na lokalne politike, ki zadevajo financiranje nevladnega sektorja. Prizadevali si bomo doseči 80 % financiranje programov društev s strani lokalnih skupnosti, tako da bo delež sofinanciranja s strani lokalnih skupnosti primerljiv z deležem iz evropskih programov. Med pomembnejšimi področji delovanja Sveta NVO bo tudi izboljšanje vključevanja javnosti v oblikovanje lokalnih politik", Iva Devetak, predsednica Sveta NVO Goriške 2016-2020
V novo izvoljenem Svetu NVO je zaenkrat devet predstavnikov NVO iz celotne regije, in sicer štirje iz UE Nova Gorica, po dva iz UE Tolmin in Ajdovščina in ena predstavnica iz UE Idrija. Še v tem mesecu bo svet objavil dodaten poziv za štiri manjkajoče člane sveta.

Prvi Svet nevladnih organizacij (NVO) Severno Primorske / Goriške statistične regije zaključuje svoj mandat

Svet NVO Severne Primorske/Goriške statistične regije je nastal leta 2012 kot rezultat potrebe po vzpostavitvi skupnega telesa nevladnih organizacij (NVO) v regiji, katerega namen je omogočiti lažje medsebojno dogovarjanje ter zastopanje skupnih interesov NVO na različnih nivojih oz. organizacijah. Svet NVO v naši regiji je bil vzpostavljen med prvimi tovrstnimi sveti v slovenskem prostoru. Poslanstvo Sveta je spodbujanje obravnave problematike delovanja in razvoja NVO, skrb za razvoj ukrepov za boljše sodelovanje med NVO in lokalnimi skupnostmi ter ustvarjanje pogojev za razvoj NVO in povečan družbeni vpliv NVO.

Preberi več

Zaključen razpis dodatnih volitev v Svet NVO 2016-2020

31. marca 2016 je potekel rok za oddajo kandidatur za manjkajoče člane Sveta NVO 2016-2020. Po pregledu prispelih prijav je komisija izdala Sklep o imenovanju dodatnih predstavnikov v Svet NVO Severne Primorske (Goriške statistične) regije, ki so tak postali:

Preberi več

Zaključen razpis volitev v Svet NVO 2016-2020

Obveščamo vas, da je potekel rok za oddajo kandodatur za Svet NVO 2016-2020. Z veseljem vam sporočamo, da je s 26. februarjem 2016 objavljen Sklep o imenovanju predstavnikov v Svet NVO Severne Primorske (Goriške statistične) regije.

Preberi več