info@planota.si
05 307 40 40
Grgarske Ravne 30

8   9   10   11

 

>> Dogodki NVO v regiji (objavi svoj dogodek)

 

PRIDOBITEV PRAVICE DO OZNAČEVANJA ČIPK Z OZNAČBO POREKLA BLAGA “IDRIJSKA ČIPKA” (2021)

Postopek ocenjevanja čipk, ki klekljaricam omogoča pridobitev pravice do označbe porekla blaga »Idrijska čipka«, bo potekal v marcu 2021. Več

Evropski teden boja proti raku materničnega vratu in cepljenje proti HPV

V evropskem tednu boja proti raku materničnega vratu organizira Društvo Ko-RAK.si v četrtek, strokovno telekonferenco. Potekala bo 21. januarja 2021 ob 13:00 uri. Prijavo za spremljanje srečanja preko ZOOM aplikacije bo društvo poslalo naknadno. Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 041 632 284. 

S pomočjo Društva gluhih in naglušenih Severne Primorske vedno povezani

Med koronavirusom sem bila doma. Doma sem v Drobočniku. Ko so prekinili javni prevoz, sem imela težave, kako k zobozdravniku. Na srečo mi je pomagala sestra. Na srečo uporabljam računalnik. Vesela sem, da je bila sekretarka društva na voljo preko videokamere. Veliko sem klicala sekretarko po MSN. Če mi kaj ni jasno, lahko vedno pomaga. Tudi moja hčerka Laura mi veliko pomaga. Zelo sem vesela, da so me na društvu naučili uporabljati aplikacije ZOOM. Sedaj se ob sredah lahko vidim s člani društva in se pogovarjamo. Ampak, vseeno komaj čakam, da se bomo lahko srečali v živo. (Nevenka Žmavc, članica Društva gluhih in naglušenih SP)

Življenje tkanin se je včasih pletlo skozi čudovite, skoraj neverjetne zgodbe. Ena takih je nastajala v Tovarni volnenih izdelkov "Bača" Podbrdo.

"Poudariti moram, da Podbrdo ni imelo v volnarstvu nobene tradicije, kot so jo imele številne druge tovarne. Toda v tovarni so se izoblikovali izvrstni volnarji, ki so bili uspešni v zahtevnem konkurenčnem okolju. Škoda, da je zaradi propada panoge ogromno znanja šlo v nič." (Marjan Rejc, bivši direktor TVI Bača Podbrdo)

ZBIRANJE PODPISOV ZA APEL POSLANCEM

Dragi kolegi in kolegice nevladniki,

kot veste, je vlada v predlog PKP7 ob dvigu namenitve dela dohodnine na 1% uvrstila tudi ukinitev sklada za NVO. Več o tem ste lahko prebrali v današnjih novicah. Čeprav je bil predlog ukinitve zelo široko medijsko pokrit, je pomembno, da nevladne organizacije tudi same neposredno nagovorimo poslance in sporočimo, da podpiramo dvig namenitve na 1 %, ampak da ne pristajamo na ukinitev sklada. Spodaj preberite predlogo pisma, za katerega zbiramo podpise. Poslalan bo vsem poslancem v ponedeljek, 28. 12. 2020, pred sejo matičnega odbora DZ za finance. Podpise se zbira do nedelje, 27. 12. 2020, do polnoči. Podpise oddate na tem obrazcu. Podpisane bodo samo organizacije, vaše ime in priimek sta potrebni le zato, da se previri, ali je obrazec resnično podpisal zastopnik organizacije.

Zgodbe, ki jih pišejo NVO

Zavod GOST na Planoti, ki deluje kot socialno podjetje, je v letu 2018 uspel pridobiti iz Sklada za nevladne organizacije (NVO) sredstva za zaposlitve v treh NVO – v Zavodu GOST na Planoti, Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica ter ŠENTu - Slovenskemu združenju za duševno zdravje. S pomočjo teh sredstev zaposleni izvajajo programe za delovno vključevanje najbolj prikrajšanih skupin – invalidov, starejših ter oseb s težavami v duševnem zdravju. Skupaj razvijajo in izdelujejo izdelke iz zelišč in drugih lokalnih rastlinskih materialov.  Tako ohranjajo tradicijo in vključujejo nove pristope v pripravo hrane. Pri tem jim pomagajo pridne roke tistih, ki so na trgu dela zaradi različnih razlogov (starost, telesne ovire…) zapostavljeni. V različna opravila uspejo vsako leto dodatno vključiti več kot 30 različnih posameznikov; to povečuje njihovo motiviranost za ponovno vključitev v družbo in na trg dela.

Zgodba o vključevanju ranljivih skupin v gospodarstvo, ki sloni na ponovni uporabi.

Prostovoljci zavoda LEpi CAjti, udeleženci novogoriške enote združenja Ozara in družbeno odgovorne organizacije so stopile skupaj in ustvarile r*EKO*vnik - ročno šivano beležnico iz odrabljenega materiala, ki je lično, pristno in naravi prijazno tako poslovno kot osebno darilo.

Ali ste vedeli, da lahko podoživite naš prvi slovenski igrani celovečerec Na svoji zemlji na lokaciji, kjer je bil posnet?

KTT Društvo Baška dediščina je uredila tematsko pot na območju Baške grape, kjer so bili posneti najpomembnejši prizori iz filma Na svoji zemlji. Tematska pot ohranja skupni spomin ustvarjalcev in domačinov na čas snemanja filma in začetke slovenske profesionalne kinematografije. Opremljena je s tematskimi tablami na dejanskih lokacijah, ki se prikažejo tudi v filmu, zadnja tabla pa stoji ob spomeniku, ki je posvečen snemanju filma. Table dopolnjujejo tudi zgibanka, medijski točki na Grahovem ob Bači in pričujoča spletna stran. Mladim obiskovalcem sta namenjeni tudi Orličeva zgodba in poljudna razlaga filmskih elementov v spodnjem delu table.

Tematska pot je prosto dostopna za posameznike in manjše skupine. Napovedanim skupinam vodiči KTT Društva Baška dediščina omogočijo ogled filma in razstave Tolminskega muzeja v dvorani Krajevne skupnosti Grahovo ob Bači, potem jih vodijo po Tematski poti. Ponujajo sedem vsebinskih programov – nekatere različice Tematsko pot povezujejo z drugo dediščino Baške grape ali širšega okolja, druge pa s filmsko dediščino v Divači ali Ljubljani. Za več informacij lahko preberete na Tematska pot Na svoji zemlji

Časa ne moremo ustaviti, lahko pa ustavimo osteoporozo

Gospe Darinki so po poškodbi, zdravljenju in rehabilitaciji svetovali, da je za vzdrževanje zdravja kosti potrebno okrepiti mišice, kar je mogoče le z aktivno telovadbo, kot sta na primer nordijska hoja in plavanje. Med tisoč in eno možnostjo telovadb in aktivnosti je končno našla tisto, ki ji je nudila prav vse, kar je potrebovala. Postala je članica Goriškega društva za osteoporozo Nova Gorica. V društvu so ji z svojo povezanostjo, velikodušnostjo, srčnostjo in nesebičnostjo pomagali, da je lahko okrepila svoje zdravje in pri tem tudi uživala. Po letu dni se je v društvo včlanil tudi Darinkin mož. Ob Aniti, ki ju je znala motivirati, sta skupaj začela prevzemati razne zadolžitve društva. Ob druženjih s hojo, kjer skrbijo za dobro počutje, z aktivno nordijsko hojo in ostalimi aktivnostmi, ki jih društvo organizira, se skupaj skozi klepet, smeh in veselje trudijo, da jim osteoporoza kor »tiha bolezen« ne bi prehitro z zlomi preprečila aktivnega življenja in druženj. Če tako kot gospa Darinka ne veste, kaj lahko naredite za ohranjanje vašega zdravja in trdnosti kosti, potem se obrnite na Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica.

Veseli december na ljudski univerzi

Pod e-smrekico ljudske univerza v Tolminu se je nabralo polno brezplačnih decembrskih dejavnosti, ki se jih lahko udeležite prav vsi iz udobja svojega doma. Preglejte seznam in izberite nekaj zase.

Svet NVO: Poziv k dopolnitvi predloga poslovnika

V letu 2020 poteče mandat predstavnikom sveta nevladnih organizacij Severne Primorske / Goriške razvojne regije, zato moramo izvoliti nove predstavnike. Glede na spoznanja in izkušnje pri delu >Sveta< v predhodnem obdobju, je potrebno pred volitvami dopolniti Poslovnik postopka izbora predstavnikov nevladnih organizacij v Svet nevladnih organizacij Severne Primorske / Goriške razvojne regije.  

Predlog zajema naslednje spremembe glede na predhodni poslovnik:

-        Predstavniki Sveta NVO izmed sebe določijo predstavnike za Razvojni svet Severne Primorske / Goriške razvojne regije (v katerem so poleg predstavnikov nevladnega sektorja še predstavniki javnega in gospodarskega sektorja) - 2. člen.

-        Predlagano število predstavnikov Sveta NVO iz območja Upravne enote Nova Gorica je 6. Na ta način bo razmerje med številom predstavnikov iz različnih UE v regiji podobno razmerju med številom prebivalstva oz. NVO (4. člen).

-        V predlog smo vključili tudi dikcijo, da član Sveta NVO ne sme biti oseba, ki je >funkcionar< ali >uradnik na položaju< v državnem organu ali samoupravni lokalni skupnosti (2. člen).

V kolikor imate vprašanja nam pišite oz. nas pokličite na 05/307 4040.

Vaše predloge oz. pripombe zbiramo do vključno 5.12.2020 na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Odprta je nova e-trgovina izdelkov lokalnih ustvarjalcev

Zavod LEpi CAjti sporoča, da je spletna trgovina, zgrajena skupaj z lokalni ustvarjalci, odprta. Ponujeni izdelki so narejeni pretežno ročno in iz odrabljenega oz. naravnega materiala. Vabljeni k ogledu. Našli boste tudi kaj primernega za prednovoletno obdarovanje svojih najdražjih. V kolikor jih boste razveselili z nakupom, vam zaupamo, da boste s tem prispevali tudi k razvoju programa neformalnega izobraževanja »Moja nona = moja učiteljica«.

Zavod se obenem tudi zahvaljuje vsem prostovoljcem in lokalnim ustvarjalcem za sodelovanje.

Jaslice v Križu – vabljeni k soustvarjanju razstave

V Vipavskem Križu se že pripravljajo na razstavo jaslic. Ker bo letos zaradi omejenih možnosti jaslic iz drugih krajev in držav manj, Turistično društvo Vipavski Križ letos še posebej vabi vse občanke in občane, da pomagate soustvarjati razstavo s svojimi jaslicami. Več

Spletno predavanje: »Turizem med in po epidemiji COVID-19«

Občina Cerkno v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno organizira spletno predavanje z naslovom »Turizem med in po epidemiji Covid-19«, ki bo v ponedeljek, 23. novembra, ob 17. uri. Več

Spletno predavanje Aljoše Bagole: “Kako biti v redu”

Občina Cerkno v sodelovanju z LTO Laufar Cerkno organizira spletno predavanje Aljoše Bagole: »Kako biti v redu«, ki bo v sredo, 25. novembra, ob 17. uri. Več

Prostovoljstvo za ustvarjalnost in zdrav razvoj

Mladinski center Hiša mladih širi ekipo prostovoljk in prostovoljcev pri izvajanju preventivnega programa Mladinske delavnice za osnovnošolce višje stopnje, ki poteka v sodelovanju s programom Mladost na burji. Brezplačno usposabljanje bo potekalo sredi decembra v Ljubljani. Več

Predstavitev Centra zelenih tehnologij in o povezovanju industrije in Univerze v Novi Gorici

Severno Primorska gospodarska zbornica vabi gospodarstvenike in podjetnike na predstavitev Centra zelenih tehnologij in pogovor na temo povezovanja industrije in Univerze v Novi Gorici, ki bo v četrtek, 26. novembra 2020, ob 15.00 uri, on line. Vljudno valjeni k sodelovanju in prijavi. Več

Spletno informativno srečanje turističnih ponudnikov na turistični destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina

Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina vabi vse turistične ponudnike na turistični destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina na spletno informativno srečanje, ki bo potekalo v ponedeljek, 16. novembra 2020, ob 14. uri, preko aplikacije Zoom. 

Movember

Vstopili smo november, ki poteka v znamenju ozaveščanja o raku:

- z gibanjem MOVEMBER opozarjamo na raka prostate,

- tretji četrtek v novembru je svetovni dan ozaveščanja o raku trebušne slinavke,

- ves november posvečamo ozaveščanju o raku pljuč.

V Društvu ko-RAK.si si prizadevajo ozavestiti javnost o teh boleznih in so zato v ta namen pripravili informativno poročilo. Preberite 

Družinski center Trojka pripravlja dejavnosti za otroke in družine

Spravimo otroke stran od ekranov na svež zrak. Družinski center Trojka pripravlja vrsto brezplačnih aktivnosti za otroke in družine, ki potekajo ob upoštevanju vseh predpisanih ukrepov. Organizirajo pa tudi delavnice preko videokonferenc.

Moja nona = moja učiteljica 2020/21

Zavod LEpi CAjti vabi na ogled kratkega videa dekorativne poslikave kamenčkov, v katerem njihova prostovoljka Vlasta Hladnik prikazuje postopek poslikave na kamenčke. Filmček, ki si ga lahko ogledate tukaj, je del programa Moja nona = moja učiteljica 2020/21, programa neformalnega izobraževanja za posameznike, družine, skupine in nevladne organizacije, ki iščejo kakovostno preživljanje prostega časa z pridihom tradicije in lokalnih posebnostih. 
V zavodu se zavedajo, da posameznik potrebuje v dani situaciji polni omejitev toliko več sprostitve, zato so se odločili posneti več kratkih filmčkov za sprostitev skozi ustvarjanje. Vabijo vas, da sledite njihovi FB strani, kjer jih bodo v prihodnje občasno obavljali.

Vabilo na videokonferenco "Mreža za socialno podjetništvo v regiji"

Podporno okolje in ukrepi za spodbujanje podjetništva z družbenim učinkom oz. socialnega podjetništva so v Goriški razvojni regiji v primerjavi z nekaterimi drugimi slovenskimi regijami slabše razvite. Zato načrtujemo v  sodelovanju s podpornimi in izobraževalnimi organizacijami in drugimi organizacijami v regiji vzpostaviti mrežo, ki bo socialnim podjetjem nudila storitve, ki jih potrebujejo za nadaljnjo rast in razvoj.

Skupaj z Združenjem socialna ekonomija Slovenije vas vabimo na videokonferenco "Mreža za socialno podjetništvo v regiji", ki bo potekala v četrtek, 12. novembra 2020, od 9.00 do 10.30, preko Zooma v angleškem jeziku. Svoje izkušnje iz področja socialne ekonomije nam bodo predstavili zanimivi sogovorniki - Konzorcij socialnih zadrug »Interland« iz Trsta ter Fundacija PRIZMA iz Maribora.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. najkasneje do 10. novembra 2020.

Po potrditvi boste prejeli »zoom povabilo« na vaš elektronski naslov. 

Z BESEDO DO SRCA - z dobro zgodbo do dobrih rezultatov

Z dobro zgodbo odprimo srca družbe in soustvarimo boljši svet!

Vabimo vas na delavnico Z BESEDO DO SRCA – z dobro zgodbo do dobrih rezultatov, ki bo potekala v četrtek, 19. novembra 2020, od 15. do 16. ure, preko ZOOMa.

Cilj delavnice:

Kako zgraditi dobro zgodbo, ki bo pomagala pri doseganju ciljev NVO. 

Prijave sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 17. novembra 2020.

Povezavo, preko katere boste dostopali do ZOOM delavnice, boste prejeli na vaš e-naslov en dan pred izvedbo.

8. goriški tek in hoja za upanje ponovno preložena

Goriški tek in hoja za upanje je dobrodelna, mednarodna, športno-zdravstvena prireditev, ki jo Društvo ko-RAK.si skupaj s Športnim društvom Mark Šempeter, Športno zvezo Nova Gorica, Javnim zavodom za šport Nova Gorica, Društvom diabetikov Nova Gorica, Gruppo Marciatori Gorizia (IT) in Združenjem ANDOS (IT) prireja zaporedoma že osmo leto. Zaradi vremenskih razmer je bila prireditev že prestavljena na 24. oktober, na žalost pa je zaradi protiepidemijskih ukrepov ponovno preložena, tokrat na soboto, 12. decembra 2020. Več

 

Festival UBRANE NOTE 2020 - cikel ObGlasBo

Kulturno umetniško društvo MORGAN vabi na DE FACTO (pojdi s seboj) - koncertni performans, ki bo v soboto, 10.10.2020, ob 20. uri v SNG Nova Gorica. Več

 

Tečaj uporabe e-pošte: triki in nasveti za učinkovitejšo uporabo Gmaila

Ste kdaj pomotoma poslali e-pošto nekemu, ki mu ni bila namenjena? Imate morda na tisoče neprebranih obvestil e-pošte na telefonu? Ne veste kako preko Gmail pošte poslati velike datoteke ali kako zahtevati, da vam prejemnik pošlje povratno sporočilo o branju e-pošte?

Potem ste vabljeni na BREZPLAČEN tečaj, kjer vas bodo v Idrijsko-Cerkljanski razvojni agencija seznanili s številnimi koristnimi in uporabnimi nasveti in triki, ki vam bodo v pomoč pri uporabi Gmaila. Številne izjemne funkcije so preprosto skrite našemu očesu.

Vpis za abonmajski program Filmsko gledališče

Kulturni dom Nova Gorica obvešča, da poteka vpis za abonmajski program Filmsko gledališče. Ta teden bodo predvajali naslednji film:

JULIANA TRAIL V OBČINI KANAL OB SOČI

TIC Kanal obvešča o vodenih pohodih v naslednjih dneh.

Filmski festival Poklon viziji

V petek, 2. oktobra, se je začel filmski festival Poklon viziji, ki ga v sodelovanju s številnimi partnerji pripravlja goriški Kinoatelje. Čezmejno dogajanje bo med 2. in 11. oktobrom zajelo različne kraje v Sloveniji in Furlaniji-Julijski krajini in tudi tokrat ponudilo brezplačne oglede filmov za vse generacije in okuse. Vse skupaj pa se je začelo v osrčju goriškega okolja s programom Prvih Poletov, platforme za razvijanje novih filmskih govoric, nadaljevalo pa se bo s predstavitvijo opusa letošnjega prejemnika nagrade Darka Bratine, srbskega režiserja Srdana Golubovića.

Filmski festival, ki je več kot klasičen vsakoletni enotedenski dogodek, ponuja druženje ob kvalitetni in bogati avtorsko angažirani kinematografiji, ter istočasno želi ponuditi tudi priložnost za premislek o vlogi filmske kulture v našem prostoru. Že v imenu samem nosimo besedo vizija. O njej se ne preizprašujemo zgolj skozi nagrajenčev opus, ampak jo razumemo tudi kot vizijo razvoja filmske kulture in gojenja le-te v domačem okolju. Zato želimo v letošnji ediciji izzvati premislek, kako film in kinematografi lahko postanejo inovativna kulturna središča, ter kakšna je naša vizija razvoja filmske kulture na Goriškem.

Več informacij: https://www.kinoatelje.it/

Brezplačne aktivnosti Družinskega centra trojka

Četrtek, 8. 10. 2020, ob 17.00

PRAVLJICE NEKDANJE JUGOSLAVIJE IN SLOVENSKIH NAREČIJ

Branje pravljic in predstavitev knjige s prevajalcem Matejem Tratnikom

Petek, 9. 10., ob 17.00

BESEDA IN GIB STA SPOROČILO

Splet plesa in sprostilnih tehnik bo predstavila Maja Peršič

 

Napovedai dogodki v Občini Kanal ob Soči

TIC Kanal napoveduje naslednje dogodke, ki se bodo odvijali v prihodnjih dneh:

PETEK, 9.10.2020

TRG KONTRADA, KANAL

OB 20. URI, KONCERT LUCE FERRINIJA IN ČRTOMIRJA ŠIŠKOVIČA (KOGOJEVI DNEVI 2020)

ORGANIZATOR: PD »SOČA« KANAL

Razstava likovnih del NAŠIH 30 OTROŠKIH PARLAMENTOV

ZPM za Goriško vabi v avlo Mestne občine Nova Gorica na razstavo likovnih del NAŠIH 30 OTROŠKIH PARLAMENTOV. 30. leto otroških parlamentov in 30-letnico Konvencije o otrokovih pravicah so obeležili z likovnim natečajem »Naših 30 otroških parlamentov«, v okviru katerega so učenci likovno izrazili teme, ki so jih do sedaj obravnavali na parlamentih: Prosti čas, Otrokove pravice, Medosebni odnosi, Junaki našega časa, Mediji, Pasti mladostništva, Zasvojenost, Šola, Stereotipi – rasizem – diskriminacija, Poklici prihodnosti, Mladi in Evropa, Otroška participacija – aktivno državljanstvo. Na razstavi bodo na ogled vsa v okviru natečaja prispela dela ter koledar za šolsko leto 2020/21, ki so ga opremili z zmagovalnimi deli.

Odpoved 10. Festivala NVO

Obveščamo vas, da zaradi novih ukrepov Vlade za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2, napovedani 10. Festival NVO, ki bi se moral odvijati to soboto, žal odpade.

Vsem nevladnim organizacijam, ki ste se prijavile za sodelovanje se iskreno zahvaljujemo in sporočamo, da bomo proučili nastalo problematiko in vas o novostih obvestili.

 

Regijsko strokovno srečanje "DUŠEVNO ZDRAVJE ZA VSE"

V okviru obeležitve svetovnega dneva duševnega zdravja 2020 NIJZ vabi na regijsko strokovno srečanje "DUŠEVNO ZDRAVJE ZA VSE".

Srečanje bo potekalo preko videopovezave in sicer v torek 13.10.2020 s pričetkom ob 9.30 in zaključkom ob 15.10., vsebinsko pa bo razdeljeno v dva dela: dopoldanski plenarni (nacionalni del) in popoldanski regijski del. Vabljeni k ogledu obeh delov.   

Brezplačna delavnica: COVID-19 in DELODAJALCI

Projektna enota Inšpektorata RS za delo (IRSD) vas vabi na brezplačno delavnico z naslovom: COVID-19 in DELODAJALCI. Delavnica bo potekala v četrtek, 8. 10. 2020 od 9:00 do 12:00 v prostorih Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica.

Pohod na Kekec na svetovni dan duševnega zdravja

ŠENT, Dnevni center za uporabnike prepovedanih drog in Terensko delo z uporabniki prepovedanih drog, vabi zaposlene, uporabnike in simpatizerje Dnevnega centra za uporabnike prepovedanih drog, da se pridružijo pohodu na Kekec, ki bo v četrtek, 8.10.2020. Zbor je ob 10.00 uri pred Dnevnim centrom za uporabnike prepovedanih drog, Sedejeva 9a, Nova Gorica. Priporočajo pijačo v nahrbtniku,. Za vse prijavljene na pohod pa bo malica zagotovljena. Več informacij na tel. 031 607 245, 05 330 96 03.

 

Začetni tečaj znakovnega jezika

Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske organizira začetni tečaj znakovnega jezika. Začetek tečaja bo v torek, 6.10.2020 ob 17.00 uri na sedežu društva v Sedejevi ulici 8 v Novi Gorici. Prijave sprejemajo do 29-9-2020. Prijave in informacije: na tel.št. 05 300 17 81 oz.  040 911 500 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Društvo gluhih in naglušnih Severne PrimorskeDruštvo gluhih in naglušnih Severne Primorske

Kot vse, je razglasitev epidemije Covid-19 pretresla tudi naše društvo. V skladu z dogajanjem smo zelo hitro omejili aktivnosti, kot so predavanja, družabna srečanja, ki so se dogajale na društvu. Po prvem šoku se je izkazalo, da osebe z okvaro sluha še vedno potrebujejo pomoč.

KvantAVTORsKA SABoTAžA v Novi GoVorici

KUD Morgan v sodelovanju s festivalom Mesto knjige, Kud Krea in Zavodom Sajeta vabi na KvantAVTORsKO SABoTAžO v Novi GoVorici. Letošnje prvo snidenje ljubiteljev odpetih kvant bo v znamenju burleske.

 

Planinski izlet na Črno prst

PD Tolmin vabi v nedeljo, 13.9.2020, na planinski izlet na Črno prst, 1844m, in po 9.etapi Julijane. Z vlakom se boste zapeljali do Podbrda, od tu pa se boste povzpeli čez Kalarsko Brdo na Črno prst. Nato vas čaka sestop do Kalarskega Brda in nadaljevanje poti po novi poti okoli Julijskih Alp - po 9. etapi Julijane skozi odročne vasi Baške grape Kal, Stržišče in Znojile v Hudajužno. Povratek je z vlakom na Most na Soči. Lahka tura, hoje 7-8 ur. Prijave in vodenje Damjan Manfreda tel.041 422 483 in Mija Kokošin tel. 031 890 079.

 

25. Jazz Cerkno 2020

Letošnji festival Jazz Cerkno bo potekal med 17. in 19. septembrom, in sicer v skladu s strogimi zdravstvenimi ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ker bi ob upoštevanju ukrepov na Starem placu festivalu lahko prisluhnilo precej manj kot 100 poslušalcev, smo se odločili, da bo festival potekal na novi lokaciji, in sicer na parkirišču pri Stari ETI, kjer je prostor za več ljubiteljev jazza. Kljub temu je število vstopnic zelo omejeno. Podobno kot na Starem placu, bo novo prizorišče, ki je le nekaj minut hoje stran od prejšnjega, pokrito oziroma pod šotorom; enako velja za gostinski del prizorišča.

Program 25. izdaje festivala, čeprav je nastajal v spremenjenih in za glasbenike zaradi omejitve mednarodnih potovanj nič kaj hvaležnih okoliščinah, po številu nastopajočih zasedb in njihovi kakovosti v ničemer ne odstopa od prejšnjih let … Slišali bomo deset mednarodnih in slovenskih zasedb, od tega bo vseh šest mednarodnih zasedb v Cerknem odigralo svoj premierni koncert v Sloveniji! Kot je že navada v Cerknem, bo na sporedu moderni jazz in druge inventivne glasbe, ki jazz soočajo z drugimi žanri, od avantgardne klasike prek ameriškega folka in bluesa do elektronike in nojza. Poleg glavnega programa so organizatorji pripravili še bogat spremljevalni program, ki bo vključeval fotografsko razstavo, dodatne koncerte, delavnice in okroglo mizo.

Za informacije in dodatni promo material se obrnite na: Zavod Jazz Cerkno,  Trg prekomorskih brigad 1, 5282 Cerkno

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
VSTOPNICE

 

 

Najava filmskih projekcij - Kulturni dom Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica predstavlja filme, ki jih bodo vrteli ta teden.

Planinski vzpon na Mt. Zermula

PD Tolmin vabi v soboto, 12.9.2020, na planinski vzpon na Mt. Zermula, 2143 m. Gre za gorski osamelec, ki leži južno od glavnega grebena Karnijskih Alp. Iz Pontebe se boste zapeljali na travnati prelaz Lonize in po plezalni poti »Ferata Mt. Zermula« na vrh. Z vrha boste nadaljevali pot krožno po grebenu v smeri Zuc della Guardia na izhodišče. Za zelo zahteven vzpon in nezahteven sestop, boste rabili 4-5 ur. Prijave in vodenje Alenka Lužnik tel. 051 387 864.

 

Težko pričakovani filmi se vračajo v Kinogledališče Tolmin

Kino odlično vpliva na vaše zdravje, ki ga ob enem v Kinogledališču Tolmin skrbno varujejo. Na povezavi http://www.kino-tolmin.si/kultura/kino/kino-spored/ si lahko ogledate mesečni spored za september.

 

Septembrski brezplačni dogodki na MDPM za Goriško

Ponedeljek, 7. 9. 2020, ob 17.00

PONEDELJČICA – KERAMIČNI MOZAIK

 

Program "Moja nona = moja učiteljica"

Ne čepet v bajti, čakajo te lepi cajti! Spoznajte program "Moja nona = moja učiteljica", ki je v prvi vrsti namenjen sproščanju in dobremu počutju. Ne glede na to, ali imaš talent za ustvarjanje, le-to nudi zdravilne učinke. Čisti misli, odnaša stres, slabo voljo ter obremenitve. Zavod LEpi CAjti vabi vse, ki želite spoznati priložnosti, ki jih program prinaša, da jih obiščete v četrtek, 3.9.2020 med 16.30 in 19.30 uro v Zlatem kotičku v zgornjih prostorih Mercator centra v Kromberku. Dogodek se bo izvajal v okviru Tedna vseživljenjskega učenja.

 

Dan za spremembe v Grgarskih Ravnah

V Grgarskih Ravnah bo Dan za spremembe tudi letos prinesel veselje in prostovoljstvo. Vabljeni posamezniki, družine in organizacije, da se v soboto, 19.9.2020 ob 9.00 uri priljučite čistilni akciji ali sodelujete pri ustvarjanju iz odrabljenega materiala. Najmljaši pa bodo lahko spoznavali zelišča in zeliščne izdelke s pomočjo različnih čutil. Za prostovoljce bo poskrbljeno, da ne bodo odšli s praznim želodčkom domov.

Festival zelišč letos na Bevkovem trgu

Zavod GOST vabi na Festival zelišč, ki bo potekal v soboto, 12.9.2020, med 9.00 in 13.00 uro na Bevkovem trgu. Festival bo potekal v okviru praznika Mestne občine Nova Gorica in bo nudil vrsto zeliščarskih izdelkov. Posebni trenutek pa bo namenjen razglasitvi najboljših idej oz. izdelkov v sklopu Javnega natečaja za poslovne zeliščarske ideje in zeliščarske izdelke 2020.

Predstavljajo se člani likovne sekcije KD RAK iz Rakeka

KD RAK vabi v petek, 4. septembra 2020 ob 19. uri na odprtje razstave, kjer bodo člani likovne sekcije predstavili svoja dela. Rastava bo v Galeriji sv. Barbare pod Mestnim trgom v Idriji. Ogled od 5. do 19. septembra 2020 med 16. in 19. uro (ob nedeljah zaprto).

Razstava Ivan Rudolf in padalci

V četrtek, 3. septembra 2020, ob 19. uri vljudno vabljeni na odprtje razstave IVAN RUDOLF IN PADALCI, v Razstavišče Nikolaja Pirnata na gradu Gewerkenegg v Idriji. Več

 

PD Tolmin vabi na Mali Babanski Skedenj

PD Tolmin vabi v nedeljo, 6.9.2020, na Mali Babanski Skedenj, 1963 m. Pravijo, da bo pestro:

 

Najava prve filmske projekcije v novi sezoni v Kulturnem domu Nova Gorica

V Kulturnem domu Nova Gorica novo sezono začenjajo v petek, 4. septembra. Predvajali bodo:

Napovednik dogodkov v Občini Kanal ob Soči - september

Trg Kontrada v Kanalu bo v septembru prizorišče 4 koncertov.

Kino v gozdu

Kinoatelje vabi na dogodek Kino v gozdu s filmom »Zgodbe iz kostanjevih gozdov« režiserja Gregorja Božiča, ki bo v sredo, 19.8.2020 ob 20. uri v Park Pečno v Kanalu.

Napovednik dogodkov v Občini Kanal ob Soči

Dogodki, ki se bodo odvijali v Občini Kanal ob Soči - do konca meseca avgusta:

Razstava v galeriji Rika Debenjaka

TIC Kanal vabi v Kanal na ogled stalne zbirke slikarja in grafika Rika Debenjaka. Na voljo bo do 23.8.2020. Več informacij dobite na tel.št. 05 398 12 13.

 

Zbiramo ideje za zeliščarske izdelke

Ustanova fundacija BiT Planota objavlja v sklopu projekta »Regionalno stičišče NVO Planota« javni natečaj za poslovne zeliščarske ideje in zeliščarske izdelke 2020. Z natečajem želimo spodbuditi ustvarjanje zeliščarskih daril, spominkov, dobrot in drugih produktov, ki bi izvirno predstavljali zeliščarski svet Goriške (Severne Primorske regije).

KINO POD BREZAMI V TOLMINU

Kinoatelje načrutje v sodelovanju s Kinogledališčem Tolmin v torek, 28. julija 2020, ob 20.30 v sklopu Kina pod brezami projekcijo treh filmov, nastalih na Goriškem v produkciji ali koprodukciji Kinoateljeja. Več

LETNI KINO SILVANA FURLANA

Kinoatelje v sodelovanju s Kulturnim domom Nova Gorica vabita na Ploščad Silvana Furlana, kjer se bodo tudi letos med 29. julijem in 5. avgustom (v kolikor bodo trenutne razmere to dovoljevale) na ogled filmov Letnega kina Silvana Furlana. Več

 

Tminsko poletje bo!

Organizatorji Tminskega poletja sporočajo, da Tminsko poletje bo. Oglejte si njihovo sporočilo za javnost.

POČITNIŠKO VARSTVO NA OŠ CERKNO

Osnovna šola Cerkno tudi letos v času poletnih počitnic organizira brezplačno počitniško varstvo otrok s programom učno-vzgojnih aktivnosti. Več

 

Slikarska delavnica Pod zavetjem Triglava

Od  6. do 8. julija 2020 bodo v domu Trenta – informacijsko izobraževalno središče čezmejne ekoregije Julijske Alpe slepi in slabovidni pod vodstvom diplomirane slikarke Stanke Golob ob južnem vznožju naše najvišje gore izdelovali tipne slike iz peska in drugih materialov. Dela, ki bodo nastala v tem okviru, bodo na ogled v domu Trenta. Slikarska delavnica je nadaljevanje sodelovanja, ki sta ga Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in Javni zavod Triglavski narodni park vzpostavila v okviru projekta Dostopnost/Accessibility (financiranje Veleposlaništva ZDA v Sloveniji). Slikarsko delavnico lahko podprete tudi z SMS DONACIJO (slepi ali slepi5) na številko 1919.

 

Poletje v Vipavskem križu

Glasbeno društvo NOVA vabi na raznovrstni festival Poletje v Vipavskem križu 2020. Več

Brezplačni poletni webinarji agencije LARS

Agencija LARS vabi NVO, da se udeležite brezplačnih poletnih webinarjev.  Več

Počitniške delavnice v Družinskem centru Trojka

od ponedeljka, 29. 6. do petka, 3. 7. 2020, od 9.00 do 12.00, bodo v Družinskem centru Trojka potekale brezplačne počitniške delavnice. Udeleženci se boste ukvarjali z morjem, ekologijo, namakali v bazenu in še kaj. Pridružite se jim v Družinskem centru Trojka, na MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Obvestilo Planinskega društva Podbrdo

Obveščamo vas, da je Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti, ki ga upravlja Planinsko društvo Podbrdo, odprt od ponedeljka, 1. junija 2020 do nedelje, 20. septembra 2020. Vabljeni na Črno prst in v Dom Zorka Jelinčiča, kjer vam ponudijo SLADICO Z RAZGLEDOM. 

Nova spletna stran www.icra.si

Icra vabi na brezplačna predavanja in dogodke. Vse informacije dobite na njihovi novi spletni strani ww.icra.si 

ODPRL SE JE PLANINSKI DOM POD JEŽO, VABLJENI NA OBISK!

Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal vabi v naravo. Kontakt: Katja Žagar – 031 697 642; e pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Urnik: sobota in nedelja od 7,00 do 22,00, za večje organizirane skupine je potrebna predhodna najava

Seja Medsektorskega regijskega sveta za javno zdravje

Nacionalni inštitut za javno zdravje vabi na sejo Medsektorskega regijskega sveta za javno zdravje, na kateri bodo spregovorili o aktualni zdravstveni problematiki, povezani s koronavirusom. Seja bo v četrtek, 18. 6. 2020 ob 13.00 uri v obiki videokonference. Povezava za dostop do srečanja: https://global.gotomeeting.com/join/663093381 

Koča na planini Razor vabi

Planinsko društvo Tolmin obvešča, da je koča na planini Razor odprta in oskrbovana od sobote, 20. junija, do nedelje, 20. septembra. Vabljeni na sončno stran Julijskih Alp.

Brezplačna delavnica: Načrt trženja in komunikacij v nevladnih organizacijah

Si želite…
- da bi bila vaša organizacija bolj vidna in prepoznavna ter pri tem ne zapraviti gore denarja?
- znati uporabljati prave besede na pravi način, da bi vzbudili zanimanje poslušatelja?
- pripraviti učinkovit komunikacijski načrt?
- izvesti uspešnejše aktivnosti, programe in skupno promocijo preko povezovanja z drugimi nevladnimi organizacijami?

11. Ex-tempore Kromberk

JSKD vabi na 11. Ex-tempore Kromberk. Prijave sprejemajo do 4.6.2020. Več informacij dobite na www.jskd.si 

Izlet do slapov Predilnice

PD Tolmin vabi v sobotoo, 6.6.2020, na izlet do slapov Predilnice.Tura bo potekala po novi poti " Juliana Travel".

Planinski dom Pod Ježo odpira svoja vrata

Planinski dom Pod Ježo sporoča, da bo pričel s poslovanjem 5.6.2020. Za začetek bo odprt ob sobotah in nedeljah, od 23. junija dalje pa vse dni v tednu, razen ponedeljka, in sicer od 7h do 22h.

Otvoritev razstave avtorja Vasje Kavčiča

Zveza Mink Tolmin vabi na otvoritev razstave avtorja Vasje Kavčiča, ki jo v Galeriji SDK v Tolminu organizira v torek, 2. junija 2020 ob 18.30h.
Spremljevalni program: Sebastjan Grego na kitari. Razstava bo na ogled do 3. julij a 2020. Organizator razstave je Zveza Mink Tolmin. Kontaktna oseba: Sanja Popov Leban. T: 041 514 381, E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Junij v Kinu Tolmin

Kinogledališče Tolmin je pripravilo program kino predstav za mesec junij:

Najava filmov v Kulturnem domu Nova Gorica - 2. do 4. junij

Kulturni dom Nova Gorica vabi na ogled naslednjih filmov:

Napovednik dogodkov v Občini Kanal ob Soči - junij 2020

V kanalski občini so pripravili napovednik dogodkov za mesec junij.

Družinski center Trojka vabi

Družinski center Trojka vabi  v juniju na Ponedeljčice – brezplačne ustvarjalnice za otroke in družine in sicer vsak ponedeljek med 17. In 19. uro. Program je naslednji:

Začetni potapljaški tečaj

Potapljaški klub Mehurček zbira prijave za vpis v začetni potapljaški tečaj, ki se prične 15. junija 2020. Teoretini del tečaja bo potekal v prostorih kluba v Kromberku, praktični pa v novogoriškem bazenu in na morju v Sv. Marini pri Labinu (HR). Rok za prijavo je 8.6.2020. Celotno vabilo si lahko ogledate na spletni strani kluba . Za dodatne informacije in prijave: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali 031 380 712 (Sebastijan).

 

Na voljo brezplačne dejavnosti VGC Goriške

Večgeneracijski center Goriške izvaja informiranje ter brezplačne aktivnosti (predavanja, delavnice, učno pomoč) na daljavo tudi v času omejevalnih ukrepov. Več

Virtualen Festival idrijske čipke

Zavod za turizem Idrija kot glavni organizator Festivala idrijske čipke sprooča, da bodo letos od 19. do 21. junija, izvedli virtualni festival z naslovom 39. virtualni Festival idrijske čipke. Več

Folk(l)oronice

Delovanje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je navkljub razmeram zelo aktivno – kultura je tista, ki nas v teh dneh marsikdaj bodri, kratkočasi, izobražuje in predvsem povezuje. Res je, da se je družabno življenje društev ustavilo, vaje so odpovedane, kulturni dogodki so prestavljeni, a vendar je folklorna dejavnost še naprej DEJAVNA. 

Ste na primer že slišali za FOLK(L)ORONICE? Vsak večer točno ob 20.00 na Facebook in Instagram strani JSKD – Folklorna dejavnost objavljajo kratek posnetek iz domov plesalcev, glasbenikov, kostumografov, vodij, koreografov, šivilj, vseh tistih, ki so kakorkoli povezani s folklorno dejavnostjo.

Nudenje pomoči v okviru skupne informacijske pisarne in osebne asistence

Društvo za pomoč in informiranje na področju socialnega varstva, Društvo PO – MOČ izvaja tudi v tem kriznem času oba programa: program skupne informacijske pisarne za področje sociale in zdravstva ter program osebne asistence.

Uporaba spletnih orodij za dosego mladih

V Mladinskem svetu Ajdovščina so bili v obdobju ukrepov zaradi COVID-19 primorani preložiti glavne dogodke, ki se v njihovi organizaciji izvajajo v obliki prireditev, tečajev in predavanj. Kljub temu, so svoje delo prilagodili tako, da preko različnih digitalnih orodij in platform ustvarjajo nove in spremljajo tekoče projekte. Ker so njihova ciljna skupina mladi, jih preko spletnih orodij lažje dosegajo, saj so ti na njih vsakodnevno aktivni.

Svojcem in osebam z demenco na voljo svetovalni telefon

Spominčica – Alzheimer Slovenija je v času epidemije COVID-19 zelo aktivna. Zaradi vseh stisk, ki jih ljudje doživljajo, so v tem času podaljšali delovanje svetovalnega telefona. V kolikor svojci ali osebe z demenco potrebujejo nasvet, podporo, razumevanje, ideje za aktivnosti doma ali razrešitev dilem, s katerimi se soočajo, so jim na voljo na svetovalnem telefonu 059 305 555 vsak dan (tudi med vikendi) med 09. in 18. uro in preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Pomoč otrokom in družinam, ki so še posebej prizadeti v času epidemije

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško se tudi v času epidemije trudijo nuditi pomoč in podporo ciljni javnosti, ki so ji zavezani v temeljnih načelih in v programih, ki jih lokalne skupnosti sofinancirajo. V tem času so še posebej odgovorni za zmanjševanje socialne izključenosti že tako ranljivih in socialno ter materialno ogroženih družin z nepolnoletnimi otroki.

Zabojček lokalnih dobaviteljev

Čas epidemije je grobo posegel v naš način življenja. V Zavodu GOST so skupaj s Trgovino Zale@Pepe razmišljali, kako bi v teh časih prihranili kakšno pot kupcem in omogočili, da se z dobro hrano oskrbijo čim bliže domu, z enim samim prevzemom, po dostopnih cenah brez posrednikov. ... In tako je nastal »Zabojček lokalnih dobaviteljev«, ki si ga lahko kupec sam sestavi z domačimi in naravnimi dobrotami preverjenih ponudnikov.

Želite objaviti vaš dogodek?

V stičišču želimo NVO-jem pomagati pri promociji dogodkov preko spletne strani, e-NVObvestil in socialnega omrežja. Posredujete nam svoje dogodke, mi pa jih bomo objavili:

  • na spletni strani stičišča med "Novicami - Dogodki NVO v regiji" (predvidoma dnevno ažuriranje),
  • v e-NVObvestilih (predvideno pošiljanje preko 400 prejemnikom vsak 1. in 3. torek v mesecu),
  • na socialnem omrežju Facebook stran Regionalno stičišče NVO Planota (občasne objave).

POZOR! Vaše prispevke pošljite pravočasno (za objavo v e-NVObvestilih vsaj 3 dni pred izdajo)!

Najava filmskih projekcij v Kulturnem domu Nova Gorica

Najava filmskih projekcij, ki jih bodo v Kulturnem domu Nova Gorica vrteli od 6. do 10. marca.

Petek, 6. 3. 2020
Ob 18.00: KICKBOKSERKA, r. Johan Timmers (Nizozemska, Belgija, 2018, podnapisi) 10+
Filmski vrtiljak

Dogodki Družinskega centra Trojka v marcu

Brezplačne aktivnosti, ki se bodo v marcu 2020 odvile v Družinskem centru Trojka, projektu MDPM za Goriško, na Bazoviški 4 v Novi Gorici.

Ponedeljek, 2. 3. 2020, ob 17.00

PONEDELJČICA –– ROŽE – gubanje papirja

ustvarjalna delavnica za otroke in družine

Podelitev Štigličevih nagrad

Prihodnji četrtek bo Društvo slovenskih režiserjev že šestič podelilo Štigličeve nagrade - Štigličev pogled za režijo posameznega AV dela in Nagrado Franceta Štiglica za življenjsko delo na področju filmske in televizijske režije. Več

Kinoatelje na Kulturnem bazarju 2020

Kinoatelje je povabljen na nacionalno strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2020, ki bo potekal 9.aprila v Cankarjev domu v Ljubljani, da predstavi svoje delovanje in dobre prakse na področju filmske vzgoje med slovenskimi šolami v Italiji. Več

Vabilo na pohod Planinskega društva Podnanos

Planinsko društvo Podnanos prireja dne 1. marca 2020 že 37. tradicionalni »Pohod po Vojkovih poteh na Nanos«, ki bo letos še posebej potekal v spomin na rojaka, domoljuba Janka Premrla -Vojka. Dan prej, 29.2.2020 bo 100 obletnica njegovega rojstva. 

Najava filmskih projekcij v Kulturnem domu Nova Gorica

V Kulturnem domu Nova Gorica bodo v naslednjih dneh predvajali naslednje filme:

Petek, 21. 2. 2020
Ob 18.00: NENAVADEN TEDEN S TESSO, r. Steven Wouterlood (Nizozemska, Nemčija, 2019, podnapisi) 9+
Filmski vrtiljak

Zimski vzpon na Madričji vrh

PD Tolmin vabi v nedeljo, 23.2.2020 na zimsko turo na Madričji vrh - Mt. Madrizze, 1818 m, Karnijske Alpe. Izhodišče ture je na cesti, ki pelje na Mokrine (Nassfeld), pri kasarni Marta Laritti.
Za zahtevno zimsko turo boste rabili pet ur hoje. Če bodo zimske razmere slabe, bo tura odpovedana.
Obvezna oprema: čelada, dereze, cepin, osebni dokument. 
Informacije in vodenje Slavica Boljat, prijave na tel. 051 622 962 oz. v četrtek, 20.2.2020, od 17. do 19. ure v pisarni PD Tolmin. Več

Vabilo na delavnico »Pravni vidiki izvajanja pridobitne dejavnosti v nevladnih organizacijah«

Regionalno stičišče BiT Planota vabi na na delavnico »Pravni vidiki izvajanja pridobitne dejavnosti v nevladnih organizacijah«, ki bo v torek, 3. marca ob 17.00 uri v Zeleni dvorani novogoriške mestne občine.

Vabilo na dogodek Poenostavitve občinskih razpisov

Jeseni smo na zelo odmevni nacionalni konferenci Poenostavitve občinskih razpisov predstavili različne možnosti poenostavitev občinskih javnih razpisov, ki tako financerjem kot upravičencem olajšajo izvajanje aktivnosti in poročanje o rezultatih, hkrati pa omogočajo doseganje boljših rezultatov.

Da bi dobre prakse čim bolj razširili, jih predstavljamo širom po Sloveniji. Zato vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 5. 3. 2020, ob 10. uri v dvorani Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1.

Najava filmskih projekcij v Kulturnem domu Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica vabi na ogled naslednjih filmov, ki se bodo predvajali v prihodnjih dneh:

Petek, 14. 2. 2020
Ob 18.00: KRALJESTVO SEVERNEGA JELENČKA, r. Guillaume Maidatchevsky (Francija, Finska, 2018, sinh.) 7+
Filmski vrtiljak

Vabilo na 13. tradicionalni zimski pohod na zasneženi Golak

Planinska sekcija Društva ”Gora” vabi vse ljubitelje pohodništva in narave, da se jim pridružijo na 13. tradicionalnem zimskem pohodu na zasneženi Golak, ki bo v nedeljo, 16. februarja 2020. 

Vabilo na ogled hudomušne komedije "Ime"

Društvo KUL-TU-RA Renče in Krajevna skupnost Renče vabita na ogled hudomušne komedije "Ime" v izvedbi Dramske družine Sedej iz Števerjana, ki bo v nedeljo, 9. februarja 2020, ob 18. uri, v Kulturni dvorani v Renčah.

Vabilo za 5. planinski večer PD Tolmin

PD Tolmin vas vabi na projekcijo nagrajenega filma z 10. festivala gorniškega filma v Domžalah z naslovom "Afganistanska zima", ki bo v sredo 12.02.2020 ob 19.00 v Knjižnici Cirila Kosmača. Več

Vabilo v KINOGLEDALIŠČE TOLMIN

Vabljeni na dramsko predstavo ANTIGONA, ki bo v sredo, 5. februar 2020, ob 20.00 (za izven). Vstopnice so naprodaj na blagajni Kinogledališča Tolmin.

Izobraževanje Uspešna komunikacija v družini

Center za psihoterapevtske storitve in svetovanje Ozara vas vabi na izobraževanje Uspešna komunikacija v družini, ki bo v torek, 11.2.2020 ob 17.30 v Območni obrtno – podjetniški zbornici Nova Gorica. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki bi se radi naučili reševati konflikte in nesporazume v družini ter učinkovito komunicirati. Potrebne so prijave do ponedeljka, 10.2.2020.

Februarski dogodki v Občini Kanal ob Soči

TIC Kanal obvešča o prihajajočih dogodkih:

Februarske aktivnosti v Družinskem centru Trojka

Na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica čaka v mesecu februarju kar nekaj zanimivih aktivnosti:

Ponedeljek, 10. 2. 2020, ob 17.00
PONEDELJČICA – SRČKI ZA VALENTINOVO
ustvarjalna delavnica za otroke in družine

Izlet po tržaški okolici

Planinsko društvo Tolmin vabi v nedeljo, 26.1 2020, na izlet po tržaški okolici. Za cilj letošnjega izleta bo dolina reke Osp in njena neposredna okolica.

Vabilo - Kulturni dom Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica vabi na ogled naslednjih filom, ki se bodo predvajali v prihodnjih dneh:

Torek, 21. 1. 2020
Ob 20.15: MEJA, r. Ali Abbasi (Švedska, Danska, 2018)
Filmsko gledališče – za torek in izven

Vabilo k sodelovanju na tradicionalni pustni povorki v Šempetru pri Gorici

KŠTM Šempeter-Vrtojba vabi društva in posameznike ter šole iz lokalnega okolja,da z raznolikimi skupinskimi maskami letošnjo pustno soboto čim pomagajo narediti čimlepšo in nepozabeno. Več

Družabni večeri Društva upokojencev Renče

Društvo upokojencev Renče vabi ob ponedeljkih in četrtkih, med 17.00 in 19.00 uro, v prostore Društva upokojencev Renčena na krajšanje dolgih in mrzlih večerov. 

PONEDELJČICA – ŽIVALICE IZ COFKOV

V ponedeljek, 20. 1. 2020, se bo ob 17.00 odvijala v Družinskem centru Trojka na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica ustvarjalna delavnica otroke in družine.  Vabljeni.

Delavnica v okviru projekta Mrouce cajta

V okviru projekta Mrouce cajta bo v soboto, 25. 01.2020 od 8.00 do 12.00 ure v Podbrdu (prostori Društva Baška dediščina – nad marketom) že tretja delavnica za zbiranja gradiva o bivši TVI Bača Podbrdo in prva predstavitev osnutka knjige »'Na karta me pisej« (Podbrdo na starih razglednicah)«.

Novinarska konferenca ob mednarodnem tednu boja proti raku materničnega vratu

Društvo ko-RAK.si vabi v četrtek, 23. januarja ob 10.30 na tiskovno konferenco, ki bo potekala v predavalnici NIJZ OE Nova Gorica (Vipavska cesta 13). Ob tej priložnosti bodo spregovorili o drugem najpogostejšem raku pri ženskah v starosti do 45 let ter o tem, kako lahko ta rak uspešno preprečimo.

Brezplačne aktivnosti v družinskem centru Trojka - januar 2020

Na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica se bodo v januarju odvijale naslednje aktivnosti:

Ponedeljek, 13. 1. 2020, ob 17.00
PONEDELJČICA – VESELI SNEŽAKI
ustvarjalna delavnica za otroke in družine

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči - januar 2020

ČETRTEK, 9.1.2020
GALERIJA KERAMOST
OB 19. URI, RAZSTAVA »AVTOR MESECA« (RAZSTAVLJAJO ČLANI KLUBA KERAMIKOV KANAL)
ORGANIZATOR: KLUB KERAMIKOV KANAL

Najava filmskih projekcij v Kulturnem domu Nova Gorica do 15.1.

Petek, 10. 1. 2020
Ob 18.00: PRI ADDAMSOVIH, r. Conrad Vernon, Greg Tiernan (Velika Britanija, ZDA, Kanada, 2019, sinh.) 7+
Filmski vrtiljak

4. planinski večer PD Tolmin

PD Tolmin vabi 8.1.2020 ob 19.00 uri v Knjižnjico Cirila Kosmača v Tolminu na 4. planinski večer. Gostili bodo Jožeta Andreja Mihelič, katerega življenjska pot je ljubiteljsko in poklicno povezana z gorami. 

Kampanja cepljenja in ozaveščanja proti HPV

Na Goriškem je stopnja precepljenosti proti HPV med najnižjimi v državi, zato bodo v Društvu ko-RAK.si izvedli ozaveščevalno kampanjo, del katere bo tudi strokovno srečanje z naslovom Kampanja cepljenja in ozaveščanja proti HPV na Goriškem. Konferenca bo 29. januarja 2020 ob 15. uri v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica. Vabljeni! Prijave zbirajo do 27. januarja 2020 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Praznični december 2019 v Kanalu

TD Kanal v sodelovanju z občino Kanal ob Soči in ostalimi društvi vabi na pester program, ki ga letos ponujajo v okviru PRAZNIČNEGA DECEMBRA 2019 v KANALU. Novost letošnjega prazničnega decembra je brezplačni krožni avtobus Snežko, ki bo na voljo obiskovalcem na relaciji Deskle – Kanal – Avče – Ročinj – Deskle. S programom pričnejo že v četrtek, 26.12. z igro kanalskih pesnikov in zaključijo leto s silvestrovanjem na prostem s skupino 7ŠRIT.

Najava filmskih projekcij v Novi Gorici

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo sledeč filmski program:

Petek, 20. 12. 2019
Ob 18.00: ANGRY BIRDS 2, r. Thurop Van Orman (ZDA, Finska, 2019, sinh.) 6+
Filmski vrtiljak

Otvoritev društvene razstave "KONČANO NEDOKONČANO"

Kulturno društvo likovnih ustvarjalcev Tolmin, vas v petek, 20.12.2019 ob 18.uri vabi v Galerijo Kinogledališča Tolmin, na otvoritev društvene razstave "KONČANO NEDOKONČANO".
Glasbena gosta na otvoritvi, sopranistka Marjetka Luznik in kontrabasist David Šuligoj.

Usposabljanje novih članov ekip prve pomoči

Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina vabi k usposabljanju novih članov ekip prve pomoči. V januarju pričenjajo z usposabljanjem novih članov. Prostovoljci dobrodošli. Več

Razstava "Zimska pravljica"

Člani Fotografskega društva Veno Pilon bodo s svojo zadnjo letošnjo umetniško akcijo polepšali praznike stanovalcem Doma starejših občanov Ajdovščina. Odprtje razstave bo v avli DSO-ja v torek, 17. decembra, ob 17. uri, kjer bo na ogled vsaj do 15. januarja, ko se predvidoma seli še v vipavski dom starejših občanov. Vabljeni.

3. planinski večer PD Tolmin v zimski sezoni 2019/2020

PD Tolmin vabi na zaključek akcije hriBranje in nagradno žrebanje v knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu, v sredo 11. 12. 2019 ob 19.00 uri. 

N 3. planinskem večeru se bo pridružil Vladimir Habjan, sociolog, slovenski planinski pisec, urednik, novinar in fotograf. Za predavanje, v katerem bo predstavil svojo bogato hribovsko in publicistično pot, je izbral naslov svoje zadnje knjige Živeti z gorami.Ob slikah bo delil svoja doživetja skozi svoje ture po označenih poteh in brezpotjih, domačih gorah in osrednjih Alpah, z vzponi na štiritisočake, skozi Dolomite in Karnijce. Predstavil bo tudi svoje publicistično delo. Po končanem predavanju bo avtor na voljo za pogovor in seveda tudi za žrebanje.

Napovednik dogodkov v Občini Kanal ob Soči za praznične dni

ČETRTEK, 26.12.2019
POHOD OD KOČE DO KOČE
ORGANIZATOR: PD VALENTIN STANIČ

Božični sejem v Podbrdu

ŠD Bača Podbrdo v sodelovanju s KS Podbrdo vabi v nedeljo, 22.12.2019 med 14.00 in 19.00 uro na popoldanski božični sejem na šporno igrišče Podbrdo. 

Napovednik dogodkov v Občini Kanal ob Soči 30.11-17.12.2019

SOBOTA, 30.11.2019
ŠPORTNA DVORANA KANAL
OB 19. URI, ODBOJKARSKA TEKMA OK SALONIT ANHOVO : OK MARIBOR
ORGANIZATOR: OK SALONIT ANHOVO

Najava filmskih projekcij v Kulturnem domu Nova Gorica

Petek, 29. 11. 2019
Ob 18.00: SVET IGRAČ 4, r. Josh Cooley (ZDA, 2019, sinh.) 7+
Filmski vrtiljak

Pohod na Jelenk

Planinsko društvo Tolmin vabi v nedeljo, 1.12.2019, na Jelenk, 787 m, tura je lahka, hoje je za 5 do 6 ur; prijave v četrtek, 28.11.2019, ob 18.30 uri v pisarni PD, vodi Slavica Boljat, tel. 051 622 962.

Dobrodelna prireditev Urška – veselje in dar

Župnijska gorska Karitas ob 20-letnica svojega delovanja vljudno vabi na dobrodelno prireditev Urška – veselje in dar, ki bo v soboto, 23. 11. 2019, ob 18.00 uri v Kulturnem domu Grgar. 

Na prireditvi bodo sodelovali Podružnični osnovni šoli Grgar in Trnovo, Osnovna šola Čepovan, Gianni Rijavec, Marko Pavlin, Gregor Breščak, Moški pevski zbor Lipa, ansambel Zahod, harmonikarji Andreja Plesničarja, skupini Concordia in Folklorna skupina Kal nad Kanalom.

Veseli december v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka na Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško vabi na ustvarjalne obiske. V mesecu decembru se bo odvilo več dogodkov:

Tradicionalni vaški praznik Pasljednca

Društvo Baška dediščina vabi v nedeljo, 24. novembra 2019 ob 14.30 uri na tradicionalni vaški praznik Pasljednca. Po sveti maši v cerkvi sv. Lenarta bo sledilo druženje ob pomniku hribovski materi (slika iz peska Stanke Golob v naravni velikosti) in v stari mlekarni s pevskim nastopom Kvarteta Karik. V mlekarni pa si boste lahko obudili spomin na zadnjega mlekarja (videoposnetek).

Pohod Po stezicah

Planinsko društvo Tolmin vabi v nedeljo, 24.11.2019, na pohod Po stezicah, ki so včasih bile.  Prijave in informacije v četrtek, 21.11., ob 18.30 v prostorih PD. Izlet vodi Vinko Pagon. Info po telefonu 041 261 075.

Delavnica »Vzpostavljanje konzorcija med različnimi deležniki/organizacijami na Trnovsko – Banjški Planoti«

Želite, da bi se na Planoti bolj pospešeno razvijale nove turistične dejavnosti? Ste pri tem pripravljen sodelovati z drugimi ponudniki in posamezniki? Bi radi postali aktiven član mreže oz. konzorcija, ki nastaja v okviru projekta »Kolesarjenje po Trnovsko – Banjški planoti«?

Če ste na ta vprašanja odgovorili pritrdilno, se nam pridružite na delavnici »Vzpostavljanje konzorcija med različnimi deležniki/organizacijami na Trnovsko – Banjški Planoti«, ki bo v četrtek, 28.11.2019, ob 17.00 uri v Gostišču Winkler na Lokvah. Namen delavnice je, da se dogovorimo o programu konzorcija ter o načinu (so)delovanja in vlogi posameznih konzorcijskih partnerjev.

4. Štokolofest

Turistično društvo Korada Deskle-Anhovo vabi v nedeljo, 24.11.2019 na taborniški prostor v Deskle, kjer se bo s pričetkob ob 12.00 uri odvijalo tekmovanje v pripravi štokola. Tudi letos bo vzporedno potekalo tekmovanje v ocenjevanju domače ocvirkovce! Vabljeni vsi ljubitelje te jedi, naj na prizorišče dogajanja prinesejo svojo ocvirkovco, ki jo bodo ocenili. Ocenjevanje štokola in ocvirkovc se bo začelo po 14. uri. 

Najava filmskih projekcij

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljajo sledeč filmski program:

Petek, 15. 11. 2019
Ob 18.00: SLONČEK DUMBO, r. Tim Burton (ZDA, 2019, podnapisi) 8+
Filmski vrtiljak

Društvo Baška dediščina zaključuje leto Franceta Štiglica

Društvo Baška dediščina v mesecu novembru zaključuje niz društvenih dogodkov, ki jih je posvetilo 100. obletnici rojstva slovenskega režiserja Franceta Štiglica (14. festival Odmevi dediščine - https://www.tolmin.si/objava/195878, 9. pohod po Bevkovi poti, 7. pohod po Tematski poti Na svoji zemlji). France Štiglic je namreč neločljivo povezan z Baško grapo vse od leta 1948, ko je Grahovo ob Bači in Koritnico izbral za kuliso svojega prvega slovenskega celovečernega zvočnega prvenca Na svoji zemlji in ime Baške grape ponesel v svet.

V teh dneh zaključuje zgodbo z razstavo plakatov največjih filmskih uspešnic Franceta Štiglica. Postavlja jih v gostinske lokale na območju svojega delovanja. Razstavo sestavlja 7 plakatov, ki mu jih je odstopila Layerjeva hiša Kranj in so del razstave Balada o filmu in kolažu. V poletnih mesecih jo je v Kranju postavil Zavod Carnica, partnerji razstave pa so bili: Mestna knjižnica Kranj, Slovenski filmski center, Slovenska kinoteka, ∞KONČNO Kranj 2025.

Predavanje za mlade » Premagaj strah, stres in tremo – skrivnosti genijev in uspešnih mladih«

V okviru novembra, meseca preprečevanja zasvojenosti, Mladinski center Nova Gorica v sodelovanju s partnerji prireja številne dogodke (več na www.mc-novagorica.si), med katerimi tudi interaktivno predavanje za mlade » Premagaj strah, stres in tremo – skrivnosti genijev in uspešnih mladih«, ki se bo odvijalo v četrtek, 14.11., 16.30-18.00 v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica. Pogovor bo vodil Andrej Pešec, univ. dipl. politolog in strokovnjak za odnose, vzgojo in osebni razvoj. Vstop je prost.

 

5. Martinov pohod na Škabrijel

Društvo za rekreacijo, kulturo in zgodovino Škabrijel 1917 in TD Solkan organizirata in vabita na 5.MARTINOV POHOD NA ŠKABRIJEL iz vinskih okolišev vipavske, briške in kraške vinske regije v nedeljo, 10. novembra 2019. Različna izhodišča: Nove Gorice, Solkana, Prevala, Lok, Kromberka, Ravnice, Grgarja, Šmihela,Kekca,Vetrišča,… Na vrhu Škabrijela ob stolpu bo srečanje okrog 11 ure. Vsak pohodnik bo na vrhu Škabrijala deležen kozarčka novega. Organizator priporoča pijačo in hrano iz nahrbtnika. Na pohodu morate sami poskrbeti za lastno varnost s primerno obutvijo, opremo in pripravljenostjo. Pohod je lažji in primeren za vse generacije. Dodatne informacije: 041 620 290. V primeru slabega vremena pohod odpade.

Kako organizirati prostovoljno delo v svojem kraju?

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina v sodelovanju z Društvom katoliških pedagogov Slovenije v programu »Človek za druge« organizira izobraževanje »Kako organizirati prostovoljsko delo v svojem kraju?« v ponedeljek, 18. 11. 2019 od 16. do 19. ure v Hiši mladih Ajdovščina, Cesta IV. prekomorske brigade 61a, Ajdovščina (Večnamenska dvorana P-8, v pritličju).

Predavanje "Kako varujem srce, možgane in ledvice"

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica vabi v  sredo, 13. 11. 2019, ob 17.30 uri v veliko dvoranio MO Nova Gorica, kjer bo prim. Maja Pavlin Klemenc, spec. splošne in družinske medicine predavala o srcu, možganih in ledvicah. 

2. planinski večer PD Tolmin v zimski sezoni 2019/2020

PD Tolmin vabi v sredo 13. 11. 2019 ob 19.00 uri v Knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu na planinski večer.

Pia Peršič: KORZIKA – najlepša pohodna pot v Evropi - GR 20
Pohodniška pravljica od severa do juga Korzike čez desetine prelazov med 1700 in 2500 m višine s sprehodi čez čudovite grebene ima svoj čar in nepozabno zgodbo. Delili jo boste z neutrudno popotnico Pio Peršič, ki so jo tolminski planinci že gostili. Najlepši treking v Evropi, ki se vije dobesedno iz morja v gore, poteka po Korziki, ki jo miselno povezujemo z Napoleonom, avtentičnim večglasnim petjem, z najdaljšo volilno pravico žensk v Evropi. Korzika je po mnenju avtorice predavanja tudi primer dobrih praks pohodništva. Pot GR 20 po otoku slovi kot najlepši in najtežji treking v Evropi, primeren za tiste, ki iščejo hkrati lepoto in samoto. »Obilje voda, odlično označene poti v krajini, kjer se mistika gora zliva z življenjem na samotnih kmetijah.«

Vabljeni.

Želite objaviti vaš dogodek?

V stičišču želimo NVO-jem pomagati pri promociji dogodkov preko spletne strani, e-NVObvestil in socialnega omrežja. Posredujete nam svoje dogodke, mi pa jih bomo objavili:

• na spletni strani stičišča med "Novicami - Dogodki NVO v regiji" (predvidoma dnevno ažuriranje),
• v e-NVObvestilih (predvideno pošiljanje preko 400 prejemnikom vsak 1. in 3. torek v mesecu),
• na socialnem omrežju Facebook stran Regionalno stičišče NVO Planota (občasne objave).

Več

Filmski program v Kulturnem domu Nova Gorica

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljajo sledeč filmski program:

Petek, 8. 11. 2019
Ob 18.00: GOSPOD LINK: V ISKANJU IZGUBLJENEGA DOMA, r. Chris Butler (ZDA, Kanada, 2019, sinh.) 7+
Filmski vrtiljak

Ob 20.15: BILO JE NEKOČ ... V HOLLYWOODU, r. Quentin Tarantino (ZDA, Velika Britanija, 2019)
Filmsko gledališče – za petek in izven

Torek, 12. 11. 2019
Ob 20.15: BILO JE NEKOČ ... V HOLLYWOODU, r. Quentin Tarantino (ZDA, Velika Britanija, 2019)
Filmsko gledališče – za torek in izven

Novembrske delavnice Hiše Sadeži družbe Vipava

Hiša Sadeži družbe Vipava vabi na brezplačne delavnice, ki se bodo odvijale v mesecu novembru na Trgu Pavla Rušta 6, Vipava. 

Potopisni večer z Antonom Krotovom

Avtoštoparski muzej Kanal vabi v sredo, 6.11.2019 ob 18h v Gotsko hišo na Kontradi v Kanalu na potopisni večer z Antonom Krotovom, enim največjih ruskih popotnikov. Vstop prost.

Napovednik novembrskih dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V mesecu novembru vas čaka vrsta dogodkov. Vabljeni:

Brezplačne aktivnosti v Družinskem centru Trojka - november 2019

Družinski center Trojka vabi na aktivnosti, ki se bodo v mesecu novembru odvijale na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica:

Spremenjen urnik v koči na planini Razor

Planinsko društvo Tolmin obvešča, da bo koča na planini Razor od nedelje 22.septembra do konca oktobra 2019 odprta ob sobotah in nedeljah, če bo lepo vreme. Vabljeni, v gorah je jesen najlepša. Več

Briški izzivi: Akutna levkemija

Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko-RAK.si prireja v četrtek, 19. septembra 2019 ob 15. uri, v Brdih (Konferenčna dvorana Dobrovo,Grajska cesta 10, Dobrovo), poldnevni simpozij za strokovno javnost, na katerem bodo nekateri najvidnejši slovenski strokovnjaki predstavili najnovejša dognanja s področja obravnave krvnih rakov – tokrat akutne levkemije. Več

Dan tehnične kulture

Dan tehnične kulture bo letos 21.9.2019 v Novi Gorici na Bevkovem trgu s pričetkom ob 9.00 uri, ko se bo predstavilo kar 18 društev in drugih organizacij, ki delujejo na različnih področjih tehnične kulture.
Lahko si boste ogledali jadralna letala, modele motornih letal, potapljaško opremo, opremo za radioamaterje, terenska vozila in še in še…  Več infomracij dobite v zgibanki ali na spletni strani http://www.tehnicnakulturagoriske.si/

Vabljeni na Bevkovem trgu!

16. Tradicionalno srečanje planincev na Črni prsti 2019

16. tradicionalno srečanje planincev pred domom Zorka Jelinčiča na Črni prsti tretjo soboto v septembru bo prepleteno z druženjem, povezovanjem in sodelovanjem. Letošnje srečanje, ki se bo pričelo ob 11.00 uri, je posvečeno 60. obletnici prevzema Doma Zorka Jelinčiča na Črni prsti. Več

Napoved dogodkov NVO v Občini Kanal ob Soči - september

Do konca tega meseca se bo v Občini Kanal ob Soči odvijla vrsta dogodkov:

Brezplačni dogodki v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi, da jih obiščete delavnice na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Jesenski pohod »PO DOLU GOR IN DOL«

Planinska sekcija Društva "GORA" vabi vse jubitelje pohodništva in narave, da se jim pridružite v nedeljo 22. septembra 2019 na že 10 tradicionalni pohod POT PO DOLU GOR IN DOL. 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči v naslednjem tednu

V naslednjih dneh vas NVO-ji vabijo na naslednje dogodke:

Vipavska trgatev

V soboto, 14. 9. in nedeljo, 15. 9. 2019 bo potekala v centru Vipave tradicionalna Vipavska trgatev. Letos bodo na trgatvi prisotni tudi animatorji in prostovoljci iz Hiše Sadeži družbe Vipava s svojo stojnico. Poslikava obraza, izdelava zanimivih figur iz balonov, igranje družabnih iger, barvanje pobarvank in še in še. Na stojnicah bodo z veseljem poklepetali. Tudi za pogostitev bo poskrbljeno. Pričakujuejo vas v parku pred Lanthierijevim dvorcem v soboto, 14. 9. 2019 in nedeljo, 15. 9. 2019 od 14.00 dalje.

 9. pohod po Bevkovi poti

9. Pohod po Bevkovi poti v Zakojco je posvečen 100. obletnici rojstva režiserja Franceta Štiglica. Potekal bo v nedeljo, 15. septembra 2019.

Društvo Baška dediščina letos že devetič sodeluje pri organizaciji pohoda po Bevkovi poti. Pohodniki bodo k Bevkovi domačiji v Zakojco prihajali iz treh smeri:

Brezplačni dogodki v Družinskem centru Trojka

 Družinskem centru Trojka vabi vabi otroke na brezplačne počitniške ustvarjalnice, ki se bodo odvijali od ponedeljka, 26. 8. 2019, do petka, 30. 8. 2019, in sicer od 9.00 do 12.00 ure na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

 

Izdelovanje žlikrofov s prevezo čez oči

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica vabi, da jih obiščete na stojnici v Idriji v soboto, 24. avgusta 2019 po 11 .uri na Dnevu Idrijskih žlikrofov. Preizkusite se v izdelovanjui žlikrofov s prevezo čez oči in korekcijskimi očali.  Več 

 

Dogodek: "Lepi cajti za vse"

Zavod LEpi CAjti vabi 6. in 7. septembra v Hotel Sabotin (Cesta IX. korpusa 35, Solkan) na prodajno-razstavni dogodek, namenjen spoznavanju vsestranske uporabnosti papirja. Dogodek so-ustvarjanja, sodelovanja in spoznavanja bodo bodo bogatile delavnice in ustvarjalnice čez cela dva dneva, od 10h do 20h.  Posebnost dogodka pa bo izdelovanje unikatnih ŠČIP-ŠČAPov želja in pozitivnih sporočil. Vabljeni. Več

Praznik narave na Lokvah

Turistično društvo Lokve že drugo leto zapored organizira Praznik NARAVE, ki bo letos potekal v nedeljo, 18. avgusta 2019, s pričetkom ob 10h dopoldan, v centru vasi Lokve nad Novo Gorico.

Kolesarim, da pomagam 2019

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica in Lions klub Idrija vabita na dobrodelno kolesarsko akcijo po Severni Primorski KOLESARIM, DA POMAGAM 2019. Več informacij o prijavnini in celotni akciji dobite na tej povezavi.

36. tradicionalno srečanje osebja in ranjencev

Društvo vojnih invalidov SP Nova Gorica in Klub prijateljev slovenskih vojaških partizanskih bolnišnic »Pavla« in »Franja« vabita na srečanje osebja in ranjencev. Srečanje bo potekao v soboto, 31.8.2019 ob 12.00 uri pri spomeniku na Hudem polju (Mrzla Rupa - Vojsko). Prijave in iformacije na tel.: 05 300 16 96.

Dokumentarni film Tomos

Glasbeno društvo NOVA vabi v četrtek, 8. avgusta, v Vipavski Križ, kjer bodo ob 19.00 uri člani društva Tomos klapa Ajdovščina na ogled postavili svoje Tomose in jih radovednim z veseljem predstavili. Ob 21.00 se bo nato pričela projekcija dokumentarnega filma Tomos, narejeno v Jugoslaviji.

Tura na Kaninsko pogorje

PD Tolmin vabi 10.8. in 11.8.2019 na Kaninsko pogorje. Prijave in informacije na tel. 051 622 962-Slavica Boljat.

Stržiškarski sejem

KS Stržišče in Društvo Baška dediščina vabita v nedeljo, 11. avgusta 2019 ob 16.00 uri, bo v Stržiščah v Baški grapi tradicionalna prireditev Stržiškarski sejem. Pričela se bo s kulturnim programom in nadaljevala z živo glasbo. Spremljevalni program bo obogatil srečelov.

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V mesecu avgustu bo v Občini Kanal on Soči vrsta dogodkov.

Tretji dan zeliščarjev: Zelena delovna mesta

Ljudska univerza Ajdovščina vabi v sredo, 28. avgust 2019 ob 18.00 v dvorano na Ljudski univerzi Ajdovščina, Stritarjeva ul. 1a¬ (pritličje)na brezplačen dogodek vse, ki ste že pridobili NPK Zeliščar pridelovalec/zeliščarka pridelovalka ali ste tako ali drugače zainteresirani ter povezani s pridelavo ter predelavo, trženjem zelišč/zeliščnih izdelkov. Več

Kašev letni vrt

V mesecu avgustu bo KAŠ Klub Ajdovskih Študentov ponudil pestro paleto vsakovrstnih doživetij – od filma, glasbe in plesa, do športnih aktivnosti in raznih delavnic – za vse generacije.  Večina dogodkov se bo odvijala ob MKC Hiša mladih v Ajdovščini,  svoja dogajanja pa letos razširjajo še v Vipavo, pa v Budanje in na Letno kopališče Ajdovščina. Več

Vabilo za ustvarjalce iz papirja

Zavod LEpi CAjti vabi k sodelovnaju društva in druge lokalne ustvarjalce, ki znajo ustvarjati iz papirja. Zavedajoč se, da je med vami veliko pridnih rok, ki papir uporabljate na najrazličnejše načine, vas vabijo, da do 2.8.2019 vašo kratko predstavitev pošljete na e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., preko katere vam bodo tudi rade podali več informacij.  Zainteresirane bodo po dogovoru vključili v septembrski dogodek, ki bo potekal v okviru občinskega praznika.

Delovna akcija

Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal vabi na delovno akcijo čiščenja Poti treh svetišč, ki bo v četrtek, 1.8.2019. Zbirno mesto ob 16.00 uri na Tržnici v Kanalu. Zaželjeno, da s seboj prinesite ustrezno orodje za sekanje vej n robide ter veliko dobre volje. Več informacij: Alojz Kodelja na tel.št: 041 642 463.   

Praznik narave na Lokvah

Turistično društvo Lokve že drugo leto zapored organizira Praznik NARAVE, ki bo letos potekal v nedeljo, 18. avgusta 2019, s pričetkom ob 10h dopoldan, v centru vasi Lokve nad Novo Gorico.

Visoke temperature v dolini, zadušljiv zrak in sončno vreme kar kličejo po obisku Lokvi nad Novo Gorico. Predvsem pa so narava, mir in tišina ter čistost ozračja, nižje temperature tisti, ki mnoge obiskovalce v poletnih dneh pripeljejo na Lokve. Najbolj pestri na Lokvah so avgustovski prazniki ter nedelje. Še posebej praznično in veselo ter pestro pa bo dogajanje na Lokvah v nedeljo, 18. avgusta, ko Turistično društvo Lokve pripravlja za vse vrste obiskovalcev Praznik narave. Pester program bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne obiskovalce, za vsakogar se bo nekaj našlo.

Dan odprtih vrat parka Pečno

V nedeljo, 11.8.2019 ob 11.00 uri vas društvo OZON vabi v Kanal na Dan odprtih vrat Pečno. 

Mušje dirke

ŠKTD LEVPA vabi v nedeljo, 4.8.2019 ob 16.00 uri v Levpo na Mušje dirke. V večernih urah bo dogodek popestril ples s skupino Malibu in Zvita feltna. 

Knjižnjica pod krošnjami ob kanalski šoli

ŠKD Nasmejanih vabi k Osnovni šoli Kanal v Knjižnjico pod krošnjami. V naslednjih dneh bo potekalo:

  • v sredo, 31.7.2019 ob 19h, ŽIGA X GOMBAČ: GOBČKO IN HOPKO
  • v četrtek, 1.8.2019 ob 19h, JANEZ ŠKOF: PRIPOVEDOVANJE OTROŠKO NABRITIH PRIPOVEDI
  • v petek, 2.8.2019 ob 19h, MALI BUDA: DELAVNICA OTROŠKE JOGE Z URŠKO BOŽIČ KRIŽAJ
  • v ponedeljek, 5.8.2019, ob 19h, MIROSLAV ŠULIGOJ: PREDSTAVITEV KNJIGE KRČME IN GOSTILNE NA TRNOVSKO BANJŠKI PLANOTI.

 

Plezanje na Kanalski zvonik

TD Kanal in Občina Kanal ob Soči organizirata v soboto, 3. avgusta 2019 od 17. ure dalje na prvo plezanje na Kanalski zvonik. Tekmovalci se bodo najprej pomerili v kvalifikacijah v plezanju na obok kanalskega mostu, v večernem času pa bo devet najboljših tekmovalo še v hitrostnem plezanju na 25 metrov visok zvonik župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja. Med udeleženci pričakujejo tudi najboljšo slovensko športno plezalko Janjo Garnbret, ki bo tekmovala zunaj konkurence. Vabljeni.

Bovški poletni večeri

Kulturni dom Bovec ob finančni podpori Občine Bovec organizira na bovškem trgu Bovške poletne večere. Celoten program Bovških poletnih večerov si lahko ogledate TUKAJ.

Tradicionalno srečanje planincev

Planinsko društvo Tolmin organizira v nedeljo, 21.julija 2019, ob 12. uri pri koči na planini Razor tradicionalno srečanje planincev. Kulturnemu programu s Folklorno skupino Razor bo sledilo planinsko druženje. Prijazno vabljeni.

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije bodo tudi v naslednjih dneh poskrbele za pestro dogajanje:

36. praznik košnje

Turistično društvo Banjšice vabi na 36. praznik košnje, ki bo od 27. 28.7.2019 na Banjšicah. Ob starih šegah in navadah ter kmečih opravilih po starem bodo poskrbleli za sprostitev in zabavo

Poletno počitniško varstvo otrok Rdeči križ Ajdovščina

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ajdovščina obvešča, da organizira brezplačno počitniško varstvo za otroke iz družin, ki prejemajo pomoč Rdečega križa. V varstvo so vabljeni tudi vsi ostali otroci. Doplačilo za celotedensko varstvo znaša 25 eur. Varstvo je predvideno za otroke od 1. do 4. razreda osnovne šole.

Predavanje "Lesna biomasa priložnost za zelena delovna mesta"

Gozdarski inštitut Slovenije vabi v četrtek, 25. julij 2019, ob 17.00 uri na brezplačno predavanje o kakovostnem lesnem gorivu in praktičnih orodjih za optimizacijo gozdne proizvodnje. Predavanje bo v prostorih Coworking Cerkno (VCC), Bevkova ulica 22, Cerkno. Rok za prijave (ki so obvezne) je do torka, 23. julija, na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonski številki: 05 37 43 913.

Poletje v Cerknem

LTO Laufar Cerkno organizira v času od četrtka, 25. julija, do nedelje, 28. julija, tradicionalno prireditev Poletje v Cerknem. Pričela se bo z odprtjem razstave »Čipkaste sledi Mire in Vide Kejžar« v Cerkljanskem muzeju, v četrtek, 25. julija ob 19. uri. Več o dogajanju

Spominska slovesnost na Mrzlem vrhu 2019

Društvo "Peski 1915-1917" Tolmin vabi 17. avgusta 2019 ob 11. uri na slovesnost na Mrzlem vrhu za padle v prvi svetovni vojni. Za morebitne potrebne informacije lahko pišete na elektronski naslov: peski.drušTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ali pokličete na: telefon : 031 876589 Ludvik Pavšič.

Stržiškarski sejem

KS Stržišče in Društvo Baška dediščina vabita na tradicionalno prireditev, Stržiščkarski sejem, ki bo v nedeljo, 11. avgusta 2019 ob 16.00 uri v Stržiščah v Baški grapi. Pričela se bo s kulturnim programom in nadaljevala z živo glasbo. Spremljevalni program bo obogatil srečelov. 

Predavanje »Osnove digitalnega oglaševanja – Nasveti za uspešno prodajo preko spleta«

LTO Laufar Cerkno vabi v sredo, 10. julija 2019, ob 17. uri, v prostore Coworkinga Cerkno (Bevkova ul. 22) na predavanje z naslovom »Osnove digitalnega oglaševanja – Nasveti za uspešno prodajo preko spleta«. Več

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se v mesecu juliju obeta vrsta dogodkov. 

PETEK, 5.7.2019, KANAL
3-DNEVNI POHOD NA TRIGLAV
ORGANIZATOR: OZVVS KANAL
INFORMACIJE: MARIJAN NANUT 041 604 887

SOBOTA. 6.7.2019
LEVPA
OB 10. URI, NOGOMETNI TURNIR
ORGANIZATOR: ŠKTD LEVPA

Gremo v hribe - v kočo na pl. Razor

Planinsko društvo Tolmin vabi v kočo na planini Razor. V letošnji jubilejni, že deseti, akciji Gremo v hribe se želi organizator pokloniti vsem tistim, ki se brezpogojno žrtvujejo za vse nas, ki nam v hribih nesreča pokaže svoje zobe: gorskim reševalcem. Serija petih dogodkov se bo zvrstila v krajih, kjer so gorsko reševalne službe najbolj aktivne. Med njimi je tudi Postaja GRS Tolmin, zato vas vabijo, da se v soboto, 6. julija 2019, med 9. in 17. uro pri koči na planini Razor vpišete v Zlatorogovo častno vpisno knjigo in v vašem imenu bo Pivovarna Laško donirala 1 euro za gorsko reševalno službo Postajo Tolmin.
Več: http://www.gremovhribe.si/Dogodki/96/koca-na-planini-razor

3-dnevni pohod na Triglav

OZVVS KANAL vabi v petek, 5.7.2019 na 3-dnevni pohod na Triglav. Za več informacij pokličite g. Marijana Nanut na tel. 041 604 887.

Poletje s knjižnico v Ajdovščini in Dobravljah

Za preganjanje otroškega dolgčasa bodo poskrbeli julijski četrtki z doživetji v osrednji knjižnici v Ajdovščini ter pravljične sobote v Dobravljah. Več informacij o tem dobite na tej povezavi.

Poletje na placu 2019 v Šempetru

KŠTM Šempeter-Vrtojba je konec junija odprlo Poletje na placu. Pripravilo je pestro kulturno in družabno dogajanje pred Coroninijevim dvorcem, bo trajalo še ves mesec julijsj. Več 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se v naslednjih dneh obeta vrsta dogodkov. Od pohodov do proslav.

Razstava TOK NESKONČNE REKE

Društvo Ars Bovec vabi na otvoritev razstave Janka Orača TOK NESKONČNE REKE, ki bo v soboto, 22. junija 2019, ob 20. uri v cerkvi Device Marije v Bovcu.

 

AKCIJA STOPIVA SKUPAJ, OSVOJIMO VRH

Delovna skupina »Za slepe in slabovidne ni ovir«, ki jo sestavljajo Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Odbor planinstva za invalide/OPP – Planinska zveza Slovenije in Zveza Lions klubov Slovenije organizira akcijo Stopiva skupaj, osvojimo vrh, ki poteka pod sloganom Razgibajmo telo in duha. K spoznavanju lepot slovenskih planin želijo spodbuditi čim več Slovenk in Slovencev, planinarjenje pa predstaviti kot možnost za zdravo in aktivno preživljanje prostega časa.

Vse ljubitelje planin, pohodništva in preživljanja prostega časa v naravi vabijo, da se jim v soboto, 22. junija 2019, in v nedeljo, 23. junija 2019, pridružite pri akciji osvajanja slovenskih vrhov.

"Dan slovenskih planinskih doživetij" na Lisci

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 15.6.2019 na "Dan slovenskih planinskih doživetij" na Lisco. Odhod ob 6. uri s parkirišča pred knjižnico C. Kosmača v Tolminu. Na Lisco se boste povzpeli iz doline, lahke hoje bo okoli 3 ure. Ob 14.30 uri bo osrednja prireditev pri Tončkovem domu. Prijave in informacije sprejema Slavica Boljat, tel. 051 622 962.

Poletje v Vipavskem Križu

Glasbeno društvo NOVA vabi na Poletje v Vipavskem Križu. Julija in avgusta bo vsak četrtek prinesel nekaj novega zanimivega: koncerte, predstave in film. Z dogajanjem pričenjajo to soboto, 15. junija, ob 10.30 v trgovinici Darovi Vipavske, kjer bo Danica Gračan Jevtič vodila enourno delavnico izdelave domače kreme za sončenje. Več

 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se v naslednjih dneh obeta vrsta dogodkov. 

TOREK, 11.6.2019
DMC HIŠA DOBRE VOLJE
OB 16.30, PREDAVANJE-ZGODNJE ODKRIVANJE DEMENCE
ORGANIZATOR: OBČINA KANAL OB SOČI

Odprtje razstave ob 25-letnici delovanja društva zbiralcev Ajdovščina - Nova Gorica

Društvo zbiralcev Ajdovščina - Nova Gorica vabi na razstavo v okviru praznovanja 25-letnice delovanja in ob 1. obletnici smrti svojega člana Miklavža Feigla. Razstava, ki bo v dvorani prve slovenske vlade, Ajdovščina, bo na ogled do 28. junija 2019 v času poteka drugih prireditev v dvorani ali po predhodnem dogovoru z društvom. 

Izmenjava otroških oblačil

Družinski center Trojka vabi na izmenjalnico otroških oblačil, ki bo potekala na sedežu MDPM za Goriško (Bazoviška 4, Nova Gorica). Prinesete lahko oblačila za dojenčke, otroke in mladostnike, čevlje, torbe, knjige, igrače, družabne igre, posteljnino in ostale otroške stvari. S seboj lahko odnesete toliko kosov, kolikor jih boste prinesli. Naprošajo, da prineste stvari čiste, uporabne in delujoče. Izmenjava bo potekala v:

- sredo, 5. junija 2019, od 10:00 do 18:00,
- četrtek, 6. junija 2019, od 8:00 do 16:00,
- petek, 7. junija 2019, od 8:00 do 16:00,
- soboto, 8. junija 2019, od 10:00 do 12:30.


Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije v Občini Kanal ob Soči napovedujejo vrsto dogodkov, ki se bodo odvijala naslednjih dneh.

Pohod po poteh naravnih vrednot in kulturne dediščine

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 8.6.19, na pohod po poteh naravnih vrednot in kulturne dediščine v trajanju 5 do 6 ur. Vodi Gorazd Kutin, prijave in informacije po tel. 051 238 315.

Odprtje Mladinskega centra Brda

Občina Brda in Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda vabita na slavnsotno odprtje Mladinskega centra Brda (Drnov 17, Štaloni), ki bo v petek, 7. junija ob 15. uri. Programu, ki ga bo popestrila briška mladina, bo sledila predaja ključa direktorici Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tini Novak Samec in uradno odprtje Mladinskega centra Brda. 

Dogodki v novih prostorih za kulturo v Novi Gorici

Mestna občina Nova Gorica je vrata prostorov nekdanjega Daimnoda mestnem jedru v Novi Gorici odprla kulturi. V mesecu juniju se bo tam odvijala vrsta dogodkov.:

- v nedeljo, 2. junija ob 18.30 odprtje razstave angažiranega grafičnega oblikovanja na temo voda iz rubrike Proglas tednika Mladine in ob 19. uri predavanje humanitarcev Toma Križnarja in Bojane Pivk Križnar z naslovom Vojna za vodo

- v ponedeljek, 3. junija ob 19. uri otvoritev razstave ilustracij domačinke Ane Zavadlav in koncert prekmurske glasbenice JUNEsHELEN

- med 14. in 16. junijem intermedijska delavnica Lavoslave Benčić z naslovom Integrirane prakse v umetnosti in elektroniki.

Več o tem

 

 

Odprtje razstave slik "Utrinki pomladi"

Slikarska sekcija društva KUL-TU-RA Renče vabi na odprtje razstave slik "Utrinki pomladi", ki bo 27.5.2019 ob 19.00 uri v avli Kulturnega doma v Bukovici. 

28. maj – svetovni dan sonca in svetovni dan melanoma

Društvo ko-RAK.si vabi v torek, 28. maja 2019, med 10.00 in 14.00 uro v ambulanto, v kateri bo specialistka dermatologije brezplačno pregledovala kožna znamenja vsem predhodno prijavljenim. Ambulanta bo v prostorih Medicinskega centra Medartis, Gradnikove brigade 63. Preglede še zlasti priporočajo moškim po 50. letu, saj so prav oni najbolj ogroženi za razvoj melanoma.« Za več informacij, prosimo, pokličite: 041 632 284 (pridr. prof. dr. Marko Vudrag, predsednik Društva ko-RAK.si)

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije v Občini Kanal ob Soči napovedujejo vrsto dogodkov, ki se bodo odvijala naslednjih dneh.

Junijski dogodki Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi na dogodke, ki se bodo odvijali na sedežu MDPM za Goriško (Bazoviška 4, Nova Gorica) v mesecu juniju.

Tedni evropskih geoparkov v UNESCO Globalnem geoparku Idrija

Tudi letos se med 25. majem in 9. junijem v sklopu TEDNOV EVROPSKIH GEOPARKOV odvija pester program z različnimi dogodki. Glavni namen je ozaveščanje in izobraževanje tako lokalnega prebivalstva kot širše javnosti o geologiji, naravi ter kulturni dediščini v Geoparku Idrija. Več

Delavnica Dostopnost za vse = spoštovanje za vse

Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji vabi 14. junija 2019 ob 10. uri na Fakulteto za uporabne študije v Novi Gorici (velika predavalnica), Gregorčičeva 19, Nova Goricana na brezplačno delavnico, ki jo organizira v okviru projekta ZaVse/4ALL. Delavnica je namenjena predstavnikom nevladnih organizacij in javnih institucij za spoznavanje zakonodajnih okvirjev pri zaposlovanju invalidov in spodbud, ki so jih lahko deležni pri njihovem zaposlovanju. Prijavnica

14. FEStival Odmevi dediščine

Društvo Baška dediščina vabi od 30. 5. 2019 do 2. 6. 2019 v Baško grapo na14. FEStival Odmevi dediščine v Baško grapo. Prireditev bo potekala na lokacijah od Grahovega ob Bači do Podbrda. Več

Zaključna prireditev dvanajste sezone Zelenega nahrbtnika

Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško vabi na zaključno prireditev Zelenega nahrbtnika, ki bo v petek, 24. maja 2019 na Gradu Kromberk. Z najboljšimi močmi se bodo potrudili, da se sodelujočim v projektu zahvalijo za sodelovanje in za njihov celoletni trud pri izvedbi projekta. 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

V Občini Kanal ob Soči se bo do konca meseca maja zvrstilo še kar nekaj dogodkov, ki jih organizirajo nevladne organizacije.

Delavnica izdelovanja vrtnic iz papirja

Zavod LEpi CAjti vabi v soboto, 18.5.2019 na Bevkov trg v Novo Gorico na brezplačno delavnico izdelovanja vrtnic, in sicer:

- ob 10.15 uri delavnica za otroke - vrtnice iz papirja in

- ob 12.15 ur vrtnice iz blaga.

EU projekt, moj projekt

Ustanova Fundacija BiT Planota vabi to soboto, 18.5.2019, na Bevkov trg v Novo Gorico, kjer bo predstavljena ena od dobrih zgodb, nastala s pomočjo evropskih sredstev. V sklopu letošnje kampanje "EU projekt, moj projekt" bodo sodelujoči v aktivnostih Zelene socialne aktivacije v dopoldanskih urah skozi vrtnice prikazati primer sodelovanja med socialnim podjetjem in organizacijami, ki vključujejo ranljive skupine. Izdelovali bomo dekorativne vrtnice iz odrabljenega materiala, vrečke iz odpadnega papirja in pripravili ter okusili vrtnice iz testa. 

Predstava: KAJ JE VIDEL BATLER?

Kulturno društvo Grgar vas vabi v ponedeljek, 13.5 ob 19:30 v Kulturni dom Grgar na komedijo "Kaj je videl batler?" Predstava v režiji Radoš Bolčina je bila izbrana za zmagovalno predstavo na Linhartovem srečanju Severne Primorske 2019.

Okrogla miza: Sistemska napaka - Pogovor o prehodu mladih s posebnimi potrebami na trg dela

Mladinski center Nova Gorica vabi 14.5.2019 ob 14.00 uri v svoje prostore na Bazoviški ulici 4 v Novi Gorici na okroglo mizo, kjer bodo podali iztočnice trenutnega stanja »sistemske napake« in ponudili nekatere rešitve. Zaradi lažje organizacije dogodka vas vabijo, da se prijavite preko spletne prijavnice.

Šivanje nakupovalnih torb

DU Deskle Anhovo vabi v torek, 14.5.2019 ob 9.00 uri v Medgeneracijski center "Pri Tinci" na šivanje nakupovalnih torb.

Izdelovanje daril za starejše

DU Deskle Anhovo vabi v torek, 28.5.2019 ob 9.00 uri v Medgeneraciski center "Prti Tinci" na IZDELOVANJE DARIL ZA STAREJŠE. 

Pohod na Kucer (Rezija)

PD Valentin Stanič Kanal vabi v nedeljo, 19.5.2019 na pohod v Rezijo. Start bo pred gostiščem Križnič v Kanalu ob Soči. Več

Koncert osme sezone Glasbenih večerov

Glasbeno društvo NOVA vabi na četrti koncert osme sezone Glasbenih večerov v Bukovici. Glasbeniki naših krajev se bodo predstavili v petek, 10. maja, ob 20.30 v Kulturnem domu Bukovica, dvorana Angela Mlečnika.

Pohod po krožni poti na Prižnico

TD Korada Deskle - Anhovo vabi v soboto, 18.5.2019 ob 10.00 uri na pohod po krožni poti na Prižnico. Start v Plavah pri cerkvici sv. Alojzija.

Prispevek za kritje stroškov pohoda znaša 3€. Vašo udeležbo sporočite na tel. 031 610 938.

Dobrodelni koncert vrtca Deskle

Vrtec Deskle vabi v četrtek, 16.5.2019 ob 17. uri v Kulturni dom Deskle na dobrodelni koncert. Nastopali bodo otroci vrtca Deskle z Julijo Kramar in šolski pevskim zborom. Vstopnice lahko prevzamete v vrtcu v skupini Račke od 8. do 10. maja od 6.15 do 8.30 in od 15.00 do 16.00 ure. Ob prevzemu vstopnic so zaželjeni poljubni prostovoljni prispevki, ki bodo romali v šolski sklad za namene vrtca.

PD Soča vabi

PD SOČA vabi

- v petek, 10.5.2019 v Kanal, kjer bo v Gotski hiši ob 20. uri predstavitev biografskega romana »KAZIMIRA« s pisateljico mag. Jasmino Kozina Praprotnik in Kazimiro Nanut,

- na ogled pregledne razstave Rudija Pergarja v Galeriji Rika Debenjaka v Kanalu, in sicer ob torkih od 10.00 do 12.00 in petkih od 17.00 do 19.00 ure. Razstava bo odprta do vključno torka, 14.5.2019.

 

Dan zdravja 2019 in Tek v belo

V soboto, 18. 5. 2019, med 8. in 13. uro, bo na Mestnem trgu v Idriji pestro dogajanje. Vabljeni.

Planinski izlet na Blegoš

PD Tolmin vabi na planinski izlet na Blegoš dne 5.5.2019. Odhod ob 7.30 uri s parkirišča pred knjižnico v Tolminu. Vodenje in prijave: Slavica Boljat, tel. 051 622 962.

Predavanje z naslovom Sodelovanje bolnika in farmacevta pri jemanju zdravil

Goriško društvo za osteoporozo vabi dne 15. maja ob 18,00 uri na predavanje v dvorano Občine Šempeter Vrtojba. Predavala bo Ana Banović Koščak, mag. farm.spec.

 

Prireditev ob 150-letnici šolanja v zgornjem delu Baške Grape

Osnovna šola Simona Kosa Podbrdo vabi v petek, 10. maja 2019, na prireditev ob 150-letnici šolanja v zgornjem delu Baške Grape. Prireditev Majhnost, naša moč se bo začela ob 18. uri v telovadnici Osnovne šole Simona Kosa Podbrdo. Po prireditvi si boste obiskovalci lahko ogledali prostore šole in obiskali sejem izdelkov učencev. Osrednji prostor druženja generacij bo šolska telovadnica.

Brezplačni dogodki Družinskega centra Trojka v maju

Družinski center Trojka vabi na brezplačne dogodke, ki se bodo odvijali na MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica, v maju 2019.

Predpraznično druženje v kulturnem domu v Desklah

Društvo upokojencev Deskle-Anhovo vabi 30.4.2019 ob 9.00 uri v Medgeneracijski center »PRI TINCI« na predpraznično druženje.

Razstava Rudija Pergerja

Prosvetno društvo Soča vabi v petek, 26.4.2019 ob 18.30 URI v Kanal v galerijo Rika Debenjaka na otvoritev razstave Rudija PERGERJA 

 

 

Brezplačno počitniško varstvo otrok (deklet od 1. do 5. razreda)

Rokometni klub Šempeter-Vrtojba organizira brezplačno počitniško varstvo otrok (deklet od 1. do 5. razreda). Več 

Strokovna ekskurzija: Po poti odpadka

Lokalna turistična organizacija Laufar Cerkno in Komunala Idrija vabita v četrtek, 18. aprila 2019, na strokovno ekskurzijo na področju ravnanja z odpadki. Več

Pohod “PO POTI VODE”

Komunala Idrija vabi v soboto, 20. aprila 2019, na pohod od vodnih zajetij do čistilne naprave v Idriji. Dvourni pohod v sklopu letošnjega Eko dneva se prične na Marofu (na parkirišču Eurospina) ob 14. uri.

Izlet po Rečiški krožni poti

Planinsko društvo Tolmin vabi 23. in 24.4.2019 na Rečiško krožno pot. Več

Delavnica izdelave naravne kozmetike iz mleka drobnice

LTO Laufar Cerkno in LAS s CILjem vabita na delavnico, na kateri se boste lahko preizkusili v izdelavi naravnih mil iz mleka drobnice zase ali za druge. Prednost teh mil je, da vsebuje glicerol, ki ima vlažilni učinek na kožo, presežek maščob pa kožo pri uporabi navlaži. Več

Glasbeni večeri v Bukovici

Glasbeno društvo NOVA vabi na tretji koncert osme sezone Glasbenih večerov v Bukovici, obarvan z jazzom in vinom. Koncert bo potekal v petek, 12. aprila ob 20.00 uri v Kulturnem domu Bukovica, dvorana Angela Mlečnika.

Delavnica »Moj pusl je ta leus«

Društvo Baška dediščina bo tudi letos že dvanajstič po vrsti organiziralo delavnico izdelave cvetnonedeljskih butar, ki jim pravijo tudi »pusl«, »pušl« ali »pusu«. Delavnica bo potekala v petek, 12. aprila 2019 ob 15.30 uri v Podbrdu (OŠ Simona Kosa Podbrdo) in Tolminu (pred KZ Tolmin ), v soboto, 13.4.2019 od 9 ure dalje. 

Izlet po Rečiški krožni poti

Planinsko društvo Tolmin vabi 13. in 14.4.2019 na Rečiško krožno pot. Prijavite se vodnikoma do srede, 10.4., do 12.ure zaradi rezervacije prevoza in prenočišča. Vodita Slavica Boljat, tel. 051 622 962, in Darij Kenda, tel. 041 774 631. 

Nagradni natečaj za naj fotografijo Majskega teka

Zavod za šport Ajdovščina razpisuje nagradni natečaj za naj fotografijo Majskega teka. Na natečaju lahko sodelujejo vsi – tako ljubiteljski kot poklicni fotografi. Izbrana dela bodo razstavljena v Hiši mladih v Palah. Na odprtju razstave 21. junija bodo podelili nagrade najboljšim trem. Več

Pohod na Snežnik

PD Valentin Stanič vabi v nedeljo, 14.4.2019, na pohod na Snežnik. Več informacij dobite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Državno prvenstvo v twirlingu

Twirling zveza Slovenije vabi v soboto, 13.4.2019 in v nedeljo, 14.4.2019, na 23. državno prvenstvo v twirlingu.  Dogodek bo potekal v Športni dvorani Kanal (Gradnikova ulica 25, Kanal). 

Vabilo Društva upokojencev Deskle Anhovo

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi:

- v torek, 9.4.2019 ob 9.00 uri v Medgeneracijski center pri Tinci na šivanje torbic

- v sredo, 10.4.2019 ob 9,00 uri na kolesarjenje. Start pred Medgeneracijskim centrom pri Tinci.

Izmenjalnica z delavnico ponovne rabe

Moj svet, čist planet, Gimnazija Nova Gorica in LEpi CAjti vabijo na izmenjalnico oblačil, knjig, dodatkov, igrač in vsega lepega, ki bo v okviru Dneva za spremembe v soboto, 6.4.2019 od 14h do 17h, v Solkanu v pritličju Krajevne skupnosti, na naslovu Trg J.Srebrniča 7. Širšo javnost bodo ozaveščali o problematiki hitre mode, smetenja, onesnaževanja voda ter izkoriščanja mlade delovne sile v nehumanih pogojih.

Pohod po trasi idrijske železnice oz. Feldbana

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 6. aprila 2019, na , 4 - 5 ur lahke hoje. Vodi Mara Vidic, tel. 040 232 898. Prijave v četrtek, 4. aprila, ob 18.30 v pisarni planinskega društva.

Aprilski dogodki v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojkavabi na brezplačne delavnice, ki se bodo odvijale na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

»Dan brez alkohola«

MDPM Ajdovščina vabi na dogodek Dan brez alkohola, ki bo v sredo, 3. aprila 2019, med 10. in 12. uro, na Glavnem trgu, pred Občino Vipava. (v Kulturnem domu Vipava, v primeru slabega vremena).

Delavnica pletenja košar

Pod mentorstvom Vladka Trebšeta, člana društva Od ovce do izdelka, boste 13.4.2019 ob 9.00 uri na Tržnici v Kanalu spoznali osnovne tehnike pletenja košar iz vrbovih šib in leskovih viter.

Festival Klementina - Dnevi ustvarjalnosti

Mladinski kulturni center Ajdovščina vabi na Festival Klementina, imenovan po lutkarju Milanu Klemenčiču. Letos rojeni festivalček, ki se je pričel 27.3., ponuja precej aktivnosti za najmlajše kot tudi ostale generacije.  

Druga priložnost za odrabljene obleke

Zavod LEpi CAjti vabi k sodelovanju pri izdelavi zbirnika o ponovni uporabi odrabljenih oblačil. Zavod poziva nevladne organizacije, šole, posameznike, da poiščete fotografije, filmčke, ideje o tem, kako vse lahko uporabimo naša stara oblačila in jih v mesecu aprilu pošljete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

»Svet drugačnosti skozi zelišča«

Ustanova Fundacija BiT Planota in Zavod GOST na Planoti, so.p. vabita 6.4.2019 v sklopu akcije "10. Dan za spremembe" prostovoljce vseh starosti in interesov v Grgarske Ravne, da se pridružijo pri svojevrstnem ustvarjanju z zelišči in s tem pomagajo spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje ter približati svet drugačnih. Akcija bo trajala od 9.00 do 13.00 ure, ko se bomo okrepčali s kosilom.

Aprilski dogodki v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi na brezplačne dogodke, ki se bodo v mesecu aprilu odvijali na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Razstava "Avtor meseca"

Klub keramikov vabi na razstavo Katje Prunk v galerijo Keramost na Kidričevi ulici v Kanalu. Na ogled bo v četrtek, 28.3.2019 od 17.00 do 19.00 ure.

 

Predstava "Realisti"

KD Svoboda Deskle vabi v Kulturni Dom Deskle na predstavo "Realisti" (za abonma in izven). Predstaval bo v soboto, 6.4.2019 ob 20.00 uri.

Ustvarjalna delavnica za otroke

KD Valentin Stanič Ročinj vabi v soboto, 6.4.2019 ob 14.00 uri v Dom Valentina Staniča Ročinj na ustvarjalno delavnico za otroke.

Koncert »JAZZ PUNT BIG BAND IN IVA STANIČ IN TANJA SREDNIK«

KD Svoboda Deskle vabi v Kulturni dom Deskle v petek, 5.4.2019 ob 19.00 uri na koncert v okviru 51. tedna kulture v Desklah.

26. Pohod po stopinjah Valentina Staniča

PD Valentin Stanič Kanal vabi v soboto, 30.3.2019 na pohod, pri katerem imate na voljo kar 3 poti (Solkan - Kanal, Solkan - Vrhpolje, Vrhpolje - Kanal). Več informacij

Večer podob in glasbe

Kulturni dom Bovec in Društvo Ars Bovec vabita v soboto 30. 3. 2019 ob 19. uri v Kulturnem domu v Bovcu, kjer se bo s svojimi slikami in svojo glasbo predstavil Guillermo Escalante, umetnik iz Buenos Airesa, potomec tamkajšnjih staroselcev.

8. tradicionalni pohod med vinogradi in slapovi idilične vasice Slap

Vinarsko turistično društvo Slap - Vas zlatih kapljic vabi v nedeljo, 14. 4. 2019, na že 8. tradicionalni pohod med vinogradi in slapovi. Zbirno mesto je na vaškem placu ob 8.00 uri. Izbirali boste med zahtevnejšo in lažjo potjo, katera je primerna tudi za družine z otroki. Konec pohoda bo na vaškem "placu", ki je bil proglašen za enega izmed najlepših vaških jeder v Sloveniji.

Predavanje »Naj vas ne stre stres«

Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica vabi v sredo, 3. april 2019 ob 17.30 uri v veliko dvorano Mestne občine Nova Gorica, da prisluhnete predavateljici mag. Irena Šinigoj Batistič, univ.dipl.psih.

44. tradicionalni zimski pohod na Porezen

Planinsko društvo Tolmin vabi v nedeljo, 24.3.2019, na zimski pohod na Porezen (1632 m), hoje je za 4-5 ur; dogovor in prijave v četrtek, 21.3.2019 ob 18.30 uri v pisarni PD, vodi Vinko Pagon, tel.: 041 261 075.

Gregorjev sejem v Novi Gorici je presenetil

Čez vikend je na Bevkovem trgu mrgolelo razstavljalcev z bogato ponudbo lokalnih prdelkov in izdelkov in veselih obiskovalcev. Sejem, ki ga je organiziralo Turistično društvo Nova Gorica je dodatno popestril spremljevalni program. Vsekakor dogodek, ki si drugo leto zasluži ponovitve. 

Koncert Orkestra Mandolina Ljubljana

Orkester Mandolina Ljubljana,  eden najbolj prepoznavnih slovenskih ljubiteljskih orkestrov, ki si je izbral mandolino za svoj glavni instrument, vabi 19. marca 2019, ob 20.00 na koncer v Kinogledališče Tolmin. Za dobro zabavo in glasbo za vse generacije bo poskrbel tudi energični dirigent Andrej Zupan.  

Okrogla miza - Raki prebavil

Društvo ko-RAK.si vabi v torek, 19.3.2019 ob 18.00 uri v veliko sejno sobo Mestne občine Nova Gorica na okroglo mizo: RAKI PREBAVIL S POUDARKOM NA RAKU DEBELEGA ČREVESA IN DANKE (RDČD) ter RAKU TREBUŠNE SLINAVKE. 

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije napovedujejo dodogke, ki se bodo odvijali do konca tega meseca v Občini Kanal ob Soči.

Redni letni občni zbor PD Tolmin

Planinsko društvo Tolmin vabi na redni letni občni zbor društva, ki bo v petek, 15. marca 2019, ob 19. uri v veliki predavalnici Šolskega centra Tolmin, Dijaška ulica 12 b. Občni zbor se bo pričel s krajšim kulturnim programom.
Po končanem uradnem delu sledi družabni planinski večer.

Dan žil 2019

Društvo Za srce vabi v sodelovanju s podjetjem MESI v okviru projekta ZdraveArterije.si na dogodek »Dan žil 2019«. Na dogodku, ki bo v petek, 15. 3. 2019 med 9:00 in 16:00 v Odprtem prostoru (EDA Center, Delpinova ulica 18/b, Nova Gorica), bo možno opraviti meritev krvnega sladkorja, holesterola in krvnega tlaka in gleženjskega indeksa.

Aktivnosti Družinskega centra Trojka

Na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica, se bodo v naslednjem tednu odvijale naslednje aktivnosti:

OKOLI ANAPURN 2018

PD Tolmin vabi na 6. planinski večer, ki bo v torek, 12.03.2019 ob 19.00 v knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu. Na predavanju bo Miljko Lesjak, član GRS predstavil doživetja iz potovanja po nepalskih gorah. 

Tržnica pod platanami

Društvo KUL-TU-RA Renče in KS Renče organizirata Tržnico pod platanami. Na stojnicah boste v soboto, 9.3.2019 od 8.30 dalje lahko dobili različne dobrote in pristne izdelke.

Planinska razstava Bogdana Biščaka

PD Soča Kanal vabi v Galerijo Rika Debenjaka v Kanalu od petka, 29.3.2019 na Planinsko razstavo Bogdana Biščaka. 

Predstava »I LOVE NJOFRA«

KD Svodoba Deskle vabi na predstavo »I LOVE NJOFRA« (MESTNO GLEDALIŠČE PTUJ), ki bo v soboto, 16.3.2019 ob 20.00 uri v Kulturnem domu Deskle.

Gregorjevanje v Parku Pečno

Društvo OZON vabi na Gregorijevanje v Park Pečno v soboto, 16.3.2019 ob 14.00 uri.

Ustvarjalna delavnica za otroke v Ročinju

KD Valentin Stanič Ročinj organizira v soboto, 16.3.2019 ob 16.00 uri v Domu Valentina Staniča v Ročinju ustvarjalno delavnico za otroke. Vabljeni.

Pozdrav pomladi

TR Društvo Globočak vabi na Pozdrav pomladi v soboto, 16.3.2019 ob 18.00 uri v Dom Mihalea Gabrijelčiča na Srednje.

Aktivnosti društva upokojencev Deskle Anhovo v mesecu marcu 2019

PRIDRUŽITE SE VADBI PIKADA
TRENINGI POTEKAJO NA PLACU V CENTRU.
MOŠKA EKIPA TRENIRA VSAK TOREK OB 19. URI
ŽENSKA EKIPA TRENIRA VSAKO SREDO OB 19. URI

Otvoritev razstave avtorja meseca v galeriji Keramost

Klub keramikov Kanal organizira razstavo Katje Prunk v Galeriji Keramost na Kidričevi ulici v Kanalu. Otvoritev bo v četrtek, 7.3.2019 ob 19.00 uri.

36. tradicionalni pohod na Nanos - Po Vojkovih poteh

PD Podnanos organizira v nedeljo, 03.03.2019 svoj že 36. tradicionalni pohod na Nanos- Po Vojkovih poteh. 

Brezplačni dogodki v Družinskem centru Trojka v marcu 

Na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica, se bodo v mesecu marcu odvijali različni brezplačni dogodki. Vabljeni

Razstava JAN PALACH 69

Češko-slovenskim društvom in Zavod Zimske urice vabita na otvoritev razstave JAN PALACH 69, ki bo v petek, 1. marca ob 15h v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi. 

Vzpon na Rejcev vrh

Planinsko društvo Tolmin vabi na vzpon na  Rejcev vrh. Pohod je organiziran v nedeljo, 24.2.2019. Prijave sprejemajo v četrtek, 21.2.2019, ob 18.30 uri v pisarni PD.

Zimske počitnice - MDPM Ajdovščina

MDPM Ajdovščina vabi k aktivnemu preživljanju zimskih počitnic.

Gregorjevo - Spuščanje lučk po Soči

TD Korada Deskle vabi v soboto, 9.3.2019 ob 18.uri v Deskle na spuščaje lučk po Soči.

Pust Morsko 2019

ŠD Morsko vabi v nedeljo, 3.3.2019 ob 14. uri v Morsko na pustovanje.

Pustovanje v Levpi

Člani ŠKTD LEVPA bodo poskrbeli za pustno rajanje, ki bo v soboto, 2.3.2019 v večnamenski dvorani v Levpi ob 18.uri. Vabjleni.


Aktivnosti Društva upokojencev Deskle Anhovo

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi, da se pridružite aktivnostim, ki jih ponujajo v mesecu feburarju.

Gledališka predstava Zvezde vabijo

Gledališki klub OŠ Renče vabi na gledališko predstavo z naslovom Zvezde vabijo, ki bo v sredo, 13.2.2019 ob 18.30 v Kulturni dvorani Renče.

Teden kulture

Kulturno društvo "Svoboda" Deskle vabi na dogodke in prireditve v sklopu 51-ega Tedna kulture. 

Najava filmskih dogodkov v Kulturnem domu Nova Gorica

Kulturni dom Nova Gorica vabi na ogled filmov.

Glasbeni večeri v Bukovici

Glasbeno društvo NOVA in Občina Renče-Vogrsko vabita na prvi koncert osme sezone Glasbenih večerov v Bukovici ,ki bo v petek, 15. februarja, ob 20.00, v Kulturnem domu Bukovica, dvorana Angela Mlečnika.

Napovednik dogodkov NVO-jev v Občini Kanal ob Soči

Nevladne organizacije napovedujejo dodogke, ki se bodo odvijali do konca tega meseca.

Dogajanja v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi na vrsto delavnic in predavanj, ki se bodo odvijala na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Predstavitev knjige Igra z biseri

PD Tolmin vabi v torek, 12. 2. 2019 ob 19.00 v Knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu na predstavitev knjige Bogdana Biščaka: IGRA IN BISERI - Kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje.

Pohod na golak

Planinska sekcija Društva "GORA" vabi v nedeljo 17. 2. 2019 na 12. tradicionalnem pohod na zasneženi Golak. Kontakt: 041 590 648 

Ogled filmov v Kulturnem domu Nova Gorica

  • Torek, 5. 2. 2019, ob 20.15: VSAKA DOBRA ZGODBA JE LJUBEZENSKA ZGODBA, r. Rajko Grlić, Matjaž Ivanišin (Slovenija, Hrvaška, 2017), Filmsko gledališče – torek
  • Četrtek, 7. 2. 2019, ob 18.00 SUPER FUZBALISTIČNI, r. Miguel Ángel Lamata (Španija, 2018, 103 min., podnapisi) 8+, Filmski vrtiljak

Predavanje o podporni terapiji in prehrani onkoloških bolnikov

Društvo KO-RAK vabi na predavanje o podporni terapiji in prehrani onkoloških bolnikov, ki bo v veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica v torek, 19. 2. 2019 ob 16. uri.

Razstava "Avtor meseca"

Klub keramikov Kanal vabi v četrtek, 31.1.2019 med 17.00 in 19.00 uro v Galerijo Keramost na ogled razstave "Avtor meseca".

Ustvarjalna delavnica za otroke

Kulturno društvo Valentin Stanič vabil na ustvarjalno delavnico za otroke, ki bo v soboto, 16.2.2019 ob 16.00 uri v Domu Valentina Staniča v Ročinju.

Slikanje na temo »SOČA«

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi v Medgeneracijski center Pri Tinci v Desklah v torek, 29.1.2019 ob 9. uri na "SLIKANJE NA TEMO »SOČA«. Obenem vabi tudi na druge dogodke društva.

Februarske aktivnosti Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi na aktivnosti, ki se bodo odvijale v mesecu februarju na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Razstava "Avtor meseca"

Klub keramikov Kanal vabi v četrtek, 24.1.2019 med 17. in 19. uro v galerijo Keramost na ogled Razstava "Avtor meseca".

Tradicionalni pohod na Lašček

PD Valentin Stanič vabi 27.1.2019 na pohod na Lašček. Informacije: 031-697-642.

Čajota - bodeča buča, vzgoja sadik in praktična uporaba

DU Deskle Anhovo vabi na delavnico o vzgoji in praktični uporabi bodeče buče, ki bo v torek, 22.1.2019 ob 9. uri v Medgeneracijskem centru Pri Tinci v Desklah.

Nočni pohod na Črvov vrh

Planinsko društvo Tolmin vabi na nočni pohod na Črvov vrh, ki bo v soboto, 19.1.2019. Informacije in prijave v četrtek, 17.1.2019, ob 18.30 uri v pisarni PD oz. po tel. 041 261 075.

Brezplačno predavanje HRANA, ENERGIJA in ZDRAVJE

Večgeneracijski center Goriške vas vabi na brezplačno predavanje HRANA, ENERGIJA in ZDRAVJEm ki bo v četrtek, 17. januarja 2019, od 17.00 do 19.00 v dvorani na Ljudski univerzi Ajdovščina.

Demenca v naši družini

Ljudska univerza Ajdovščina in Društvo GO-Spominčica za pomoč pri demenci severno primorske regije vabita v skupino za samopomoč. Srečanja bodo 24. januar, 21. februar, 21. marec 2018 od 17.00 do 18.30 v prostorih Večgeneracijskega centra Goriška.

Filmski program

V Kulturnem domu Nova Gorica nadaljujejo s filmskim programom:

Trening socialnih veščin

Družinski center Trojka vabi v MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica (pod tribunami nogometnega stadiona) na brezplačni Trening socialnih veščin. Gre za sklop socialno kognitivnih iger primernih za otroke, mladostnike, družine in za vse, ki bi želeli vstopati v odnose na različne, drugačne načine. Za varstvo otrok je poskrbljeno. Zaželene so predprijave. Več informacij dobite na tel. 05 333 46 80, na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Januarske aktivnosti Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi na januarske aktivnosti, ki se bodo odvijale na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica.

Izdelava kolaža s tekstilnim blagom

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi v torek, 15.1.2019, ob 9h v Medgeneracijski center Pri Tinci na izdelavo kolaža s tekstilnim blagom.

Ogled razstave »AVTOR MESECA»

Klub keramikov Kanal vabi v četrtek, 10.1.2019, med 17.00 in 19.00 uro v Galerijo Keramost na ogled razstave "Avtor meseca".

Filmske projekcije 

Kulturni dom Nova Gorica vabi na filmske projekcije: 

- Petek, 4. 1. 2019; Ob 18.00: ČAROBNA ZIMA V MUMINDOLU, r. Ira Carpelan, Jakub Wronski (Finska, Poljska, 2017, sinh.) 4+; Filmski vrtiljak

- Sobota, 5. 1. 2019; Ob 19.00: POJ MI PESEM, r. Miran Zupanič (Slovenija, 2018); Filmski portreti glasbenih zvezd

- Torek, 8. 1. 2019; ob 19.00: SODOBNI SLOVENSKI KRATKI ANIMIRANI FILMI po izboru Igorja Prassla

Več informacij dobite na tej povezavi.

Vesele praznike in uspešno 2019!

                                                  fundacija BiT Planota

                                     stičišče NVO

Lutkovna predstava Morski zdravnik se seli v Šempeter

Zavod LEpi CAjti vabi v soboto, 22.12. ob 15h na poučno lutkovno predstavo o vplivu onesnaževanja na morske živali, katere scena je postavljena v celoti iz odpadnega materiala. Predstava bo na na Žnidarčičevi ul. 21, v prostorih nad lekarno Nova v Šempetru pri Gorici. Več informacij o predstavi in projektu, ki stoji za tem, dobite na tej povezavi.

Brezplačne počitniške ustvarjalnice

Družinski center Trojka vabi v četrtek, 27.12. in petek, 28.12. 2018 med 9.00 in 12.00 uro  na izdelovanje snežnih krogel, barvanje darilnega papirja, izdelanje papirnatega polarnega medveda in knjižnjih kazal. Ustvarjalnica bo potekala na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica (pod tribunami nogometnega stadiona).

Predstavitev knjige Jožeta Andlovica: Kadar boš na rajžo šel

Planinsko društvo Tolmin vabi na predstavitev knjige Jožeta Andlovica: Kadar boš na rajžo šel – Dnevnik himalajskega zdravnika (Kangbačen 1965). Predstavitev bo potekala v Knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu, v sredo, 19. 12. 2018  ob 18.00 uri.  Več informacij dobite na tej povezavi

MARTIN KRPAN - opera za otroke

Kulturno društvo Grgar vabi na opero po povesti Frana Levstika, ki bo v nedeljo, 23.12. ob 17:00 uri v Kulturnem domu Grgar.
Več informacij dobite na tej povezavi.

Predstavitev knjige in otvoritev razstave Pavla Medveščka – Klančarja

Društvo za raziskovanje posoškega naravoverstva Matjar vabi 20.12.2018 ob 18h v Galeriji Rika Debenjaka, Kidričeva 5-8, v Kanalu na predstavitev knjige Pavla Medveščka – Klančarja “MOTNIK, NEKOVSKO POSEBNO IN OBREDNO VINO”. 

Lutkovna predstava za lepši odnos do narave

Zavod LEpi CAjti v sodelovanju s trgovino Moj svet, čist planet, vabi na brezplačno poučno lutkovno predstavo, ki je del projekta Krožna garderoba. Scena predstave je postavljena v celoti iz odpadnega materiala. Predstava bo 22.12. ob 15.30 na Longobardski ul. 4 (ob VDC-ju) v Solkanu. 

Izdelava voščilnic

Društvo upokojencev Deskle Anhovo vabi v torek, 11.12.2018, ob 9. uri v Medgeneracijski center Pri Tinci na izdelavo voščilnic.

Izlet po soteski Kamniške Bele

Planinsko društvo Ajdovščina vabi v nedeljo, 09.12.2018, na planinski pohod po dolini Kamniške Bistrice. Odhod ob 6.oo uri izpred avtobusne postaje Ajdovščina. Več informacij na tel. 031 754 562.

Spominski pohod po poteh osamosvojitvene vojne 1991

Veterani območnega združenja veteranov vojne za samostojno Slovenijo Ajdovščina in Vipava vabijo v soboto, 08.12.2018, na 8km dolg spominski pohod v počastitev in obeležitev bojnih delovanj v osamosvojitveni vojni leta 1991. Zbor udeležencev med 8.45 in 9.00 na parkirišču Športnega centra Ajdovščina. 

Razstava HOMMAGE Kulturno umetniškega društva POC

Lična hiša vabi v soboto, 8.12.2018 ob 19h na odprtje razstave HOMMAGE. Dogodek bo z nastopom pospremilo društvo TEODOZIJ. Razstava v Galeriji Lična hiša bo odprta do 5.1.2019. Več informacij na tel.: 05 368 1929.

Gorsko kolesarski izlet na Golič

Planinsko društvo Tolmin vabi v soboto, 8.12.2018, na 30 km dolg gorsko kolesarski izlet na Primorsko. Prijave, informacije na tel. 031 656 086.

Miklavžev pohod na Krasji vrh

Planinsko društvo Tolmin vabi na Miklavžev pohod na Krasji vrh v nedeljo, 9.12.2018.

Zimska oprema je obvezna. Za prijave in druge informacije pokičite na 031 876 010 ali 031 868 031.

Decembrski dogodki Družinskega centra Trojka

Družinski center Trojka vabi v mesecu decembru na dogodke, ki se bodo odvijali v prostorih MDPM za Goriško (pod tribunami nogometnega stadiona).

Sobota, 1. december, ob 11.00; IZMENJEVALNICA OTROŠKE ZIMSKE ŠPORTNE OPREME, izmenjava bund, smučarskih hlač, zimske snežne obutve, tudi smučke, pancerje, smučarske čelade…

Vsak ponedeljek, med 17. in 19. uro – PONEDELJČICE; Ustvarjalne delavnice za otroke, mladostnike in starše: 

3. december – Miklavžev škorenj
10, december – Snežaki za na jelko
17. december – Novoletne voščilnice

21. pohod na Jelenk

Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal vabi v nedeljo, 2.12.2018, na pohod na Jelenk. Zbirno mesto je pred občino v Kanalu ob 8. uri. Pohodniki se lahko pridružijo tudi v Kanalskem Vrhu.

Vodnik: Zvonko Lazar (031 - 233 - 263)

Brezplačni dogodek: JOGA SMEHA IN BREZPOGOJNA SREČA

Društvo tiroidnih bolnikov Primorske – Svetilnik vabi na brezplačni dogodek "Joga smeha in brezpogojna sreča", ki bo v torek, 4. decembra 2018, ob 18.00 v novi športni dvorani Nova Gorica (dvorana gimnazije), in sicer v dvorani za namizni tenis, ki se nahaja v drugem nadstropju.

Info in prijave: 031 817 785

PASLEJDN'CA 2018

Društvo Baška dediščina vabi v nedeljo, 25. novembra 2018, ob 14.30 uri na tradicionalni vaški praznik Pasljednca. Po sveti maši v cerkvi sv. Lenarta bo sledilo druženje ob pomniku hribovski materi (slika iz peska Stanke Golob v naravni velikosti) in v stari mlekarni z nastopom moške pevske skupine SOSEDJE iz Žirovnice.

Silvestrovanje v koči na planini Razor

Planinsko društvo Tolmin tudi letos organizira silvestrovanje v koči na planini Razor. Koča bo odprta od sobote, 30. 12. 2018, do ponedeljka, 1. 1. 2018 popoldne. Vabijo, da si rezervirate mesto v koči s prijavo preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu 040 799 465 - Nadja.

 

Planinski izlet na Bose Nase

PD Tolmin vabi v soboto, 17. novembra 2018, na planinski izlet na Bose Nase v Avstrijo. Tura je lahka, hoje do vrha je za okoli 2 ure in pol. Odhod ob 7.uri s parkirišča pred knjižnico v Tolminu. Prijavite se do petka dopoldne na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefon 051 387 864.

Odprtje fotografske razstave gorskega reševalca Miljka Lesjaka

Planinsko društvo Tolmin vabi na odprtje fotografske razstave gorskega reševalca Miljka Lesjaka, ki bo potekala v sklopu planinskih večerov ob 70-letnici Postaje GRS Tolmin v sredo, 7. 11. 2018, ob 19. uri v Knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu.

Program novembrskih brezplačnih dogodkov v Družinskem centru Trojka

Družinski center Trojka vabi na novemberske brezplačne dogodke, ki se bodo odvijali na sedežu MDPM za Goriško (Bazoviška 4) v Novi Gorici.

Predstavitev novega terenskega vozila - ŠENT

Terensko delo z uporabniki prepovedanih drog ŠENT Nova Gorica vabi v četrtek, 8. 11. 2018, ob 10.00 na Bevkov trg v Novi Gorici, kjer bodo predstavili novo terensko vozilo. Predstavitev sovpada z okroglim jubilejem delovanja programa Terensko delo z uporabniki prepovedanih drog, ki na severnem primorskem že desetletje deluje v okviru društva ŠENT, poleg tega pa je dogodek eden v nizu dogodkov, s katerim letos obeležujejo 25. letnico obstoja društva ŠENT.

Več informacij: 030 322 888

17. spominski pohod na Globočak

TR društvo Globočak vabi na 17. spominski pohod na Globočak, ki bo v nedeljo, 4. 11.2018, s startom ob 11. uri s Kambreškega. Na vrhu Globočaka bo slavnostna sveta maša in kulturni program. V primeru slabega vremena bo prireditev v Domu Mihaela Gabrijelčiča na Srednjem. Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Glasbeni večeri v Bukovici - Ditka in Feri "Ne bodi kot drugi"

Občina Renče-Vogrsko in Glasbeno društvo NOVA vabita na zaključni večer sedme sezone koncertnega cikla "Glasbeni večeri v Bukovici", ki bo v četrtek, 8. novembra 2018, ob 20.00 v Kulturnem domu Bukovica.